Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

DAM si MIM TEAM prezinta noua lanseta XT1, un pradator agil si puternic, la un pret imbatabil!

joi, 26 noiembrie 2020

Plăcere totală în timpul drillului sau potențial în lansare? Siguranță că peștele ajunge în saltea sau confort în manevrarea lansetei? Totuși, de ce să nu le avem pe toate într-o singură lansetă? 

lanseta crap dam xt1

Noul XT1 de la DAM

Răspunsul pentru cele de mai sus este dat de cei de la DAM și se numește XT1, noua lansetă cu acțiune progresivă născută din experiența de mai bine de un secol a renumitului producător german. Deși se poziționează în segmentul de buget, se remarcă și diferențiază de competiția directă prin aromonia cu care blancul este construit. Nu este o lansetă grea, dar nici firavă. Este suplă și, în același timp, rezistentă.

lanseta crap dam xt1

Construcția blancului

Concret, pentru doar 250-290 de lei, XT1 este cea mai bună alegere în segmentul său de buget atât pentru pescuitul plantat, cât și pentru cel lansat la distanțe medii și mari.

Blancul este construit din carbon 24 TC, excelent distribuit pe toată lungimea lansetei. Spre deosebire de alte produse din categoria sa, segmentul de vârf beneficiază de o revenire moderată și de o ușoară rigiditate, fix cât să preia cu brio șocurile venite chiar și de la cel mai mare și nervos crap, dar să și susțină aruncări la distanțe mai mari. Segementul inferior este suficient de puternic încât să ofere încredere în toate modalitățile de exploatare a lansetei.

Per ansamblu, blancul este suficient de subțire pentru a oferi confort atât în aruncare, cât și în drill, dar fără a fi o lansetă “moale” prin excelență. Greutatea sa este convenabilă pentru ceea ce oferă, de doar 412 grame. XT1 se încarcă optim cu plumbi de 100 - 135 grame.

inele lanseta dam

Configurația inelelor

Am spus potențial în aruncare? Chiar și pentru o lansetă cu acțiune progresivă? Da, chiar se poate! Producătorul DAM s-a ocupat de această caracteristică, fără să neglijeze rezistența inelelor la frecarea cu firul mono sau textil. Noul XT1 este echipat cu inele Minima, poate cele mai discrete și rezistente din acest segment de piață.

Pastila de ceramică este atât de slim încât, la prima întâlnire cu lanseta, trebuie să zăbovești câteva secunde bune ca să îți dai seama că ea chiar există pe inel! Or’ asta, cum spuneam mai sus, înseamnă mai puțină frecare la desfășurarea firului prin inele, iar materialul de ultimă generație utilizat de DAM prezintă garanția durabilității. Fără fire rupte, fără inele care să cedeze.

inel plecare lanseta dam xt1

De asemenea, dispunerea inelelor este gândită pentru atingerea unor distanțe cât mai mari, diametrul inelului de plecare fiind de 50 mm, iar cel de vârf de 16 mm, cu proprietate anti încurcare.

inel varf lanseta dam xt1

Ca un nota bene, XT1 nu a fost proiectată pentru atingerea distanțelor extreme, de exemplu a celor de peste 150 - 170 de metri. Acțiunea progresivă trebuie să fie susținută de o tehnică de aruncare cât mai bună și de echipamentul adiacent adecvat – plumbi long cast, fir principal suplu și înaintaș textil de calitate, astfel încât montura să poată ajunge la o distanță rezonabilă de 110 – 130 de metri.

Alte componente 

mandrina lanseta dam xt1

Așa cum era de așteptat, DAM nu a făcut rabat nici la calitatea mandrinei, XT1 beneficiind de modelul Fuji DPS, rezistent și potrivit pentru marea majoritate a mulinetelor. Pentru performanțe maxime, vă recomandăm să împerecheați XT1 cu mulineta de crap Quick 3 SLS de la același producător.

mandrina lanseta dam xt1

Capacul mandrinei este din aluminiu anodizat, care crește rezistența la coroziune, conservă proprietățile vopselei și nu este conductor de curent electric. Tot în zona mandrinei, mânerul grip este tratat pentru ne-alunecare, astfel încât să ne asigure o priză excelentă și forță în lansare, reducând astfel greșelile la care suntem supuși când aruncăm. Mânerul EVA se completează armonios cu designul lansetei.

cotor lanseta dam xt1

Design 

Atât prin prisma designului cât și a caracteristicilor tehnice, XT1 are aspectul și comportamentul tipic al unui prădător. Asemenea unei pantere, lanseta îmbină la nivel de design diverse variații de negru, aspectul fiind unul elegant, discret și care inspiră agilitate. XT1 nu este doar agilă, cât și feroce! Așa cum pantera își obosește vânatul înainte de atacul final, acțiunea medie a lansetei nu doar că oferă plăcere maximă în drill, cât are și rolul de a obosi peștele fără a pune presiune prea mare pe el, înainte să ajungă în minciog. 

XT1 va fi disponibilă în România la finalul lunii ianuarie 2021 în două variante, de 3.90 și 3.60 metri, ambele cu același test de curbură, de 3,5 lbs. 

Lanseta este distribuită de MIM Team prin magazinele partenere și pe www.doarpescuit.ro.

lanseta dam xt1

Modelul de 3.90 m și 3.5 lbs va fi disponibil la prețul de 295,36 lei.

Modelul de 3.60 m și 3.5 lbs va fi disponibil la prețul de 253,24 lei.

Pentru depozitarea în siguranță a lansetelor XT1, vă recomandăm husa de lanseta DAM Mad Slimline Holdall 3 rods.

Echipa Mimteam

4 persoane apreciază asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii