Va salut. De anul acesta mi-am schimbat mulinetele Shimano big baitrunner XTA-LC cu CI4 XTR-A LC si tin sa spun ca nu am facut o alegere buna. Am crezut ca fiind mai usoare si avand cateva functii in plus merita banii, adica 1250 lei bucata. La banii astia si la renumele vechiilor BBLC nici nu m-as fi gandit ca aceste mulinete au probleme si cand spun probleme ma refer la faptul ca nici la Okuma PL-1065 nu am avut asa probleme ca la Shimano. Prima defectiune dupa doar doua partide de doua zile de pescuit normal a fost ca nu mai facea acle tacanit cand pleca pestele pe frana.. adica trebuia sa iti belesti ochii la tambur sa vezi ca se invarte, alta problema majora e ca la pick-up-ul mulinetei pe unde culiseaza firul are un cacat de plastic unde si-a facut loc firul, pur si simplu firul a taiat plasticul acela si acum tot acolo intra. Tot firul trebe sa il schimb acum, e tot piscat si o data chiar s-a rupt in drill cu pestele. Foarte enervant si jenant ptr asa o mulineta din clasa in care face parte. O alta problema foarte mare, mie unul nu mi s-a intamplat dar am auzit ca altii au patit sa se blocheze tamburul si sa se rupa firul sau mai rau sa plece lanseta cu tot cu mulineta in apa. Un prieten a patit dar nu putem sustine ipoteza 100% ca s-a blocat tamburul, dar tot ce se poate.
Cine mai are si e patit cu ele rog sa scrie aici sa vedem ce putem face cu ele, sunt totusi multi bani si nu te astepti la astfel de probleme. Cu stima!