Am sa dezvalui cateva informatii despre o balta la care merg periodic cand ajung pe la socrii mei.
Este vorba despre Iazul Augustin din localitatea Manastioara de langa orasul Siret.
Taxa C&R 50ro/12h se poate cumpara pestele prins daca se doreste
Suprafata balta aprox 7ha cu adancimi intre 1-7m
Din spusele administratorului este populat foarte bine (35tone prima populare si populari periodice)
Are si exemplare mari peste 15kg si ceva ten de 30kg care a fost prins o singura data in 2012, alte specii (caras la greu, sturioni, somn, stiuca)
Personal nu am prins exemplare mari dar de fiecare data am prins destul de mult.
In mini vacanta aceasta am facut 2 partide de cate 24h, in prima partida am stat langa deversor la apa adanca si nu am prins decat noaptea. A doua partida a fost ceva mai reusita, am stat mai aproape de zona de reproducere, la apa mica si nu am prins nici o bucata noaptea dar pe timpul zilei am avut trasaturi una dupa alta, in total in jur de 15 buc printre care si un crap koi micut dar deosebit de frumos.
Am nadit relativ mult la inceput cu bile fierte planet 1016 si solubile. La carlig am pus cam tot ce se putea pune porumb, solubile, bile fierte dipuite, plastice, bile fierte invelite in pasta etc. Cel mai bine am prins la solubile frankfurt, turbojet si la niste bile fierte invelite in pasta solubila si lasate la intarit din ceva birdfood rulate de mine. La astea din urma am prins si cand aveau diametru de 28 si cand au rams de 10mm dovada ca pestele avea dispozitie de a se hranii intens.
Recomand cu caldura aceasta locatie si altor pescari. Mai multe detalii gastiti cautand pe google "Iaz Augustin"