Individual Cup - editia a-VI-a Hermes Peris
Organizator : SNAP, cu sprijinul administratiei Hermes Peris
Perioada : 06 – 09 Septembrie 2020 (duminica…20.00 – miercuri…12.00) 64 ore.
Taxa participare : 1800 lei / 1 pescar / 3 lansete.
Echipe : 24 locuri Oraganizare : TOP 15 - PESCUIT EXCLUSIV LA BOILIES - CLASAMENT BAZAT PE CALITATE
Fiecare crap / cteno clasat intre cei mai mari 15 pesti valoareaza 1500 lei.
Echipa cu cei mai multi pesti incadrati in cei mai mari 15 castiga inca 4500 lei.
In caza de egalitate la nr. pestilor castiga echipa cu cea mai mare cantitate din pestii clasati.
In cazul in care pestele numarul 15 din clasamentul celor mai mari este egalat fix in greutate de un alt concurent, suma de 1500 lei se va imparti la doi si ambii pesti vor conta in clasamentul general.
Se vor face 2 trageri la sorti : una pentru nr. de ordine si una pentru nr. stand. PREMII : Se vor acorda 15 premii de 1500 lei fiecare + Bonus de 4500 lei(se cumuleaza) + Cupe
Premiile sunt valabile pentru 24 de concurenti.
Rezervarea locului in concurs se face prin achitarea avansului de 900 lei, care se considera inscriere in concurs, de asemenea diferenta de 900 lei se va achita pe balta.
Concurentul care a achitat avansul si doreste sa se retraga, trebuie sa-si vanda locul, in caz contrar, avansul achitat va intra in fondul de premiere.
Avansul se poate achita si prin virament Bancar ( contul bancar se va comunica prin telefon )si confirmare in acest topic.
Plata avansului (900 lei) garanteaza participarea.
Persoana contact: Matei Marin tel: 0728.845.530 Programul competitie : Duminica – 06 Septembrie 2020
Ora 18.00..............adunarea pe balta.....acreditare.....etc.
Ora 18.15.............va incepe tragerea la sorti (in caz de neprezentare la aceasta ora, un arbitru va extrage in locul concurentului)
Ora 20.00….start competitie Miercuri – 09 Septembrie 2020
Ora 12:00..............final competitie
Ora 13:00..............festivitatea de premiere
Regulament oficial :
1. Pescuit INDIVIDUAL lansat, exclusiv la boilies, cu maxim 3 lansete in apa, cu fir minim admis 0.25 mm (un singur carlig la fiecare) şi 1 lanseta in apa, folosita pentru marker si controlul substratului cu plumbul. Se pot tine in stand oricate lansete de rezerva gata de atac, incarcate, dar fara ca monturile sa fie in apa. Masurarea distantei prin lansare si clipsarea lansetelor (inclusiv cele de rezerva), cu sau fara montura, se va face in timpul concursului, fara a depasi numarul maxim de lansete in apa. (incalcarea art. nr. 1 > ELIMINARE)
2. Este interzisa nada vie . (incalcarea art. nr. 2 > ELIMINARE)
3. Se puncteaza crapul romanesc, crapul oglinda si amurul.
4. Concurentii sunt obligati sa nu prezinte la cantar pesti raniti sau morti. (incalcarea art. nr. 4 > AVERTISMENT si depunctarea cu cel mai mare peste prins pana in acel moment)
5. Concurentii trebuie sa manevreze cu grija crapii pe mal. Concurentii sunt obligati sa cantareasca toti crapii prinsi, nu este voie sa retii pestele in sac decat pana la primul cantar oficial. (incalcarea art. nr. 5 - AVERTISMENT si depunctarea cu cel mai mare peste prins pana in acel moment)
6. Numarul minim de saci pe care trebuie sa-l aiba un concurent este 10. Pestii se vor pastra cate unul in fiecare sac.
7. Sunt obligatorii monturile care sa permita eliberarea plumbului in caz de ruptura. Organizatorul si arbitrii are dreptul de a verifica monturile in orice moment, pe tot parcursul concursului.
8. Concurentii sunt obligati sa anunte potentialii vizitatori (inclusiv firmele de catering),ca nu au voie cu masina pe lac. Se pot primi vizite la stand pana la ora 22.00 si doar pe jos. Sotia (prietena) sau alte rude apropiate, vor avea acelasi statut ca orice alt vizitator. (incalcarea art. nr. 8 > AVERTISMENT si depunctarea cu cel mai mare peste prins pana in acel moment)
9. Pe toata durata concursului nicio masina nu are voie sa paraseasca standul (cu exceptia situatiilor de urgenta. (incalcarea art. nr. 9 > AVERTISMENT si depunctarea cu cel mai mare peste prins pana in acel moment)
10. Concurentii sunt obligati sa trateze competitia cu sportivitate, fara urlete, scandal, muzica sau alte manifestari huliganice.(incalcarea art. nr. 10 > AVERTISMENT si depunctarea cu cel mai mare peste prins pana in acel moment)
11. Este interzisa folosirea oricarui tip de de sonar sau barca de nadit.(incalcarea art. nr. 11 > ELIMINARE)
12. In cort este permis iluminatul de orice fel. In afara acestuia nu este permisa decat lanterna de cap si lampa de masa cu leaduri. Rulota poate fi considerata “cort”.(incalcarea art. nr. 12 > AVERTISMENT si depunctarea cu cel mai mare peste prins pana in acel moment)
13. Concurentii sunt rugati sa lase standul in perfecta stare de curatenie la final, fara chistoace de tigari , coji de seminte sau gunoaie imprastiate.
14. Toate activitatile legate de pescuit (nadit, lansat, drill) se desfasoara in zona standului, fara a deranja vecinii de pescuit.(incalcarea art. nr. 14 > AVERTISMENT si depunctarea cu cel mai mare peste prins pana in acel moment)
15. Pe durata concursului nu se face schimbare.
16. Nadirea se va face doar cu bastoanul de nadit si doar cu boilies…diametrul acestora nu trebuie sa depaseasca 30 mm.(incalcarea art. nr.16 > ELIMINARE)
17. Se poate pescui doar cu plumb fix, pierdut sau in–line. (incalcarea art. nr.17 > ELIMINARE)
18. Se va pescui numai cu boilies fiert sau solubil (max.30mm) si pop-upuri.
Este permis meltex-ul si pasta solubila pe boilies si pe pop-up, folosirea firului solubil. (incalcarea art. nr. 18 > ELIMINARE)
19.Pana la ora oficiala de start a concursului, pescarii nu au voie sa nadeasca sau sa lanseze nimic in apa.(incalcarea art. nr.19 > AVERTISMENT)
20.Drillurile se fac numai din stand, in cazuri de forta majora vecini putandu-si da acceptul la scoaterea pestelui in dreptul lor.(incalcarea art. nr. 20 > AVERTISMENT si depunctarea cu cel mai mare peste prins pana in acel moment)
21.Este interzis ajutorul reciproc intre concurenti (vecini de stand si vizitatori) in toate activitatile legate de pescuit (nadit, lansat, drill, scoaterea pestelui). Cu exceptia……folosirii minciocului de la vecin, atunci cand pestele este scos din standurile alaturate. Schimbul de pești între concurenți aduce imediat ELIMINAREA concurentilor Orice incercare de fraudare a rezultatelor, a fiselor de arbitraj sau comportamentul necivilizat fata de organizator sau brigada de arbitrii.(incalcarea art. nr. 21 > ELIMINARE)
22. Daca un concurent inteapa un peste la finalul concursului, are 15 min la dispozitie sa-l scoata si trebuie sa anunte OBLIGATORIU, un vecin de stand sau arbitrii , altfel pestele nu se va puncta .
ARBITRAJ
A. Se fac 2 cantariri pe zi, dimineata incepand cu ora 07:00 si seara incepand cu ora 18:00, doar in primele 2 zile.
Exceptie de la punctul A face cazul in care un concurent a prins un crap mai mare de 15 kg, atunci se pot face si cantariri intre cantarele oficiale (inclusiv pe timpul de noapte). Pestii care sunt cantariti la un extra-cantar si nu au peste 15 kg vor fi introdusi in sacul de pastrare pana la primul cantar oficial.
B.Dupa primele 2 zile concurentii pot cere cantar suplimentar daca considera ca pestele capturat este mai mare ca ultimul peste din clasament.Avand in vedere clasamentul bazat pe calitate, ar fi indicat sa aveti la dvs. un cantar mecanic sau digital ptr. a cantari capturile inainte de a solicita un extra-cantar, cat si ptr a evita retinerea si pastrarea capturilor sub limita ultimului peste din clasamentul celor 15 capturi. La aceste cantariri un vecin de stand poate sa participe.
C. Nu se pot face cantariri si intre cantarele oficiale.
D.Cantarirea se face cu acelasi tip de cantar pentru toate standurile. Chiar si in timpul cantarelor oficiale, concurentii au dreptul sa acorde prioritate activitatiilor de pescuit in defavoarea cantaririi crapilor.
E. Arbitrii sunt obligati sa aplice regulamentul, sa se autosesiseze cand este cazul si sa noteze avertismentele in foaia de arbitraj.
In cazul in care apar neintelegeri intre doi concurenti vecini (referitoare la zona de pescuit cel care ia decizia finala este arbitrul sef (sau organizatorul), care va hotari locul amplasarii markerului .
F. Contestatiile pot fi aduse la cunostiinta arbitrului principal doar in scris (la contestatiile scrise sunt acceptate probele video-foto) in cel mult 1 ora de la consumarea faptei, asta in cazul in care arbitrul nu se autosesizeaza. Orice contestatie ulterioara nu va mai fi luata in seama. La o contestatie scrisa se depune o garantie de 200 RON. In cazul in care contestatia se dovedeste indreptatita, concurentul primeste garantia inapoi.
ATENTIONARE
I. Inainte de inceperea concursului, arbitrii vor verifica prezenta saltelei de receptie,model cu picioare, a minciocului ecologic, a sacilor de pastrare, a sprayului dezifectant precum si a monturiilor care sa permita eliberarea rapida a crapului in caz de ruptura. Concurentii care nu corespund vor incepe concursul mai tarziu, cand vor remedia situatia.
II. Inscrierea in concurs reprezinta o acceptare implicita a prezentului regulament.
III. In cazul oricaror probleme aparute in timpul concursului, ptr. care nu exista prevederi exprese in regulament, decizia finala o are organizatorul. (sau arbitrul sef)
Organizatorul isi va rezerva dreptul de a refuza inscrierea unui concurent in concurs.
Asistenţa medicală se face prin grija fiecărei echipe.
SANCTIUNI
Incalcarea punctelor 4, 5, 8, 9,10, 12, 14 , 19 si 20 din regulament atrag dupa sine un AVERTISMENT si depunctarea cu cel mai mare peste prins pana in acel moment, (la a doua incalcare a unuia din punctele de mai sus se dicteaza eliminarea pescarului din concurs).
Incalcarea punctelor 1, 2 ,11,16,17,18, si 21 atrag dupa sine ELIMINAREA din concurs.
Intratul si scaldatul în apă sunt interzise – ELIMINARE din concurs.
Retragerea (părăsirea) concursului (nejustificat) se considera ELIMINARE din concurs.
NOTIFICARE : Pe toata durata concursului, responsabil cu mentinerea apei la nivelul optim ptr. concurs, revine exclusiv, administratiei Hermes Peris.
Organizatorul si administratia baltii sunt exonerati de orice raspundere civila, administrativa si materiala pentru orice forma de accidente, incidente (inclusiv cele medicale) si a urmarilor generate de consumul de alcool sau de neatentia concurentilor si a vizitatorilor, pe toata perioada desfasurarii concursului.