Edy, eu nu sunt organizator, dar o sa incerc si eu sa-ti schimb putin viziunea asupra spod-urilor (sau a lansetelor de putere mare), cat si asupra competitiilor de aruncat la distanta.Edy scrie:Intrebare pentru organizatori :
nu se poate renunta la spoduri ?, sau cel putin sa fie o intrecere separata pentru ele precum cea din Bulgaria 2013 ?
Am auzit de multe ori fraza ,, fiecare arunca cu ce a invatat ,, dar oare a invatat
cineva sa pescuiasca cu un spod ? nu de alta dar prevad un podium, daca nu chiar
toata,, finala greilor ,, ca o lupta a spodurilor si a muschilor ,parerea mea...
In primul rand, gandestete-te ca la fel ti-ar putea imputa si tie alti pescari de crap care folosesc lansete de 2,70-3m cu puteri de aruncare mult mai mici fata de cele folosite de tine, pentru ca ei nu pot sau nu vor sa se perfectioneze.
Aruncatul la distanta e un sport derivat din pescuit, unde scopul este sa arunci cat mai departe, cu orice mijloc, dar sa respectam anumite reguli (in pescuitul la crap, de siguranta, spre exemplu - e interzisa aruncarea care descrie o traiectorie laterala). In cazul concursului de fata, nu e voie nici sa arunci de peste cap cu plumbul de pe pamant. Dupa parerea mea, nu e periculos, dar asta este regula lui Dan si trebuie sa o respectam. La fel cred ca am putea sa folosim chiar fire de 0,18mm, asa cum multi dintre noi o facem in concursuri, macar de dragul recordurilor.
Exagerand putin, imagineaza-ti ca am concura toti pe o balta si pestii umbla numai pe la 200m. Ce faci, stai si te uiti gandind ca decat sa prinzi pestele castigator la spod si sa nu ai placerea drilului, mai bine dai la 100m cu lansetele moi riscand sa te "lupti" doar cu plumbul pe recuperare?
Sau pui un fir de 18 pe o bastarca si faci pe dracu' in patru sa agati ceva? E o competitie, nu un pescuit de placere.
Desi multi se tem ca lansetele tari scapa pestele, eu spun ca montura si pescarul o fac. Am scos sute de ciortani cu lansete de 5-6lbs, la fel cum am scapat sute cu lansete moi.
Si mie imi place sa folosesc bete moi atunci cand e cazul, de aia am facut si de 3,5lbs, si de 4,2lbs, dar si Spod de 5,5. Cand nu-mi trebuie distante extreme, folosesc pe primele (sunt mai usoare), cand trebuie distanta, bag pe cele de 4,2. Iar cand chiar nu mai trage deloc, ma "antrenez" cu Spodul prin standul vecinilor
La pescuitul pe mare, de pe plaja, se folosesc lansete de 2-3 ori mai puternice decat cele de crap si scot pana si cambule cat palma.
Eu nu sunt greu (1,76m si 65kg), dar ma tin inca in spatele primilor. Anul trecut am folosit Spodul pentru ca m-am simtit in forma. Anul asta, daca nu ma voi antrena destul, voi arunca cu 4,25 lbs. Daca simt ca pot, arunc cu spodul de 5,5lbs. Daca simt ca-l depasesc si pe ala, fac si seria de 10 lbs, pentru Supermani
Cred ca e un concurs bine gandit de Dan. Daca nu te simti in stare sa incarci un spod, poti sa-ti dovedesti abilitatile cu MTX-ul de 3,75lbs. Sunt sigur ca Dan te va rasplati daca dobori recordul cu el