Moderator: Dan Mitranescu
1. "scartaitul" vine in majoritatea cazurilor de la periile din cauciuc de pe rotor . ( freaca pe tamburi ). Udate daca nu aveti la dispozitie altceva pe moment, sau unse discret cu putina vaselima, nu mai scartaie.bibimixer scrie:Va salut,
Am cateva intrebari legate de mulinetele Hakuyo TD6000. In acest moment detin 3 bucati de 1 an de zile si in ultimul timp nu prea ma inteleg cu ele. Am sa va atasez cateva poze ca sa puteti intelege mai bine "problemele mele" si sa imi dati un sfat ce as putea sa fac.
1) Mulinetele au inceput sa scartie (doar una face mai rau sa zic, celalate insesizabil). Nu ma afecteaza fonic deoarece la recuperare rapida nu se aude, dar banuiesc ca angrenajele au de suferit?
https://youtu.be/JWoAB-lGboI
2) Le-am desfacut sa le curat un pic si sa le pun putin vaselina, exista o ordine in care se pun urmatoarele piulite? Si binenteles daca puteti sa-mi spuneti care este rolul lor ?
3) De cand detin aceste mulinete si am tot pus fir pe taburi, nu s-a asezat niciodata corect.Metoda care am folosit-o am bagat rola intr-o galeta cu apa si am mulinat tinand de fir tensionat cu o laveta umeda. Singura data cand a fost firul perfect pe tambur este cand le-am achizitionat cu fir pus la magazin. Vreun sfat ?
4) Pe tamburi scrie TD6000 iar pe cei de rezerva scrie TD7500. Este vreo diferenta ?
Astept sfaturi ! Va multumesc anticipat
1) Va multumesc pentru raspuns, intrebarea este unde le gresez mai exact. Am vazut niste gauri.. puteti posta o poza ceva?Dan Mitranescu scrie:
1. "scartaitul" vine in majoritatea cazurilor de la periile din cauciuc de pe rotor . ( freaca pe tamburi ). Udate daca nu aveti la dispozitie altceva pe moment, sau unse discret cu putina vaselima, nu mai scartaie.
2. Saibele se pun in ordinea urmatoare: Prima se baga cea metalica rotunda, pe urma cea metalica dintata si pe urma cea rosie din plastic.
3. In situatia in care firul este asezat catre baza tamburului ( situatia din poze), atunci scoateti saiba rosie . Pentru astfel de reglaje este pusa. Daca firul era pus catre capatul liber al tamburului atunci mai trebuiau adaugate saibe ( cu rol de inaltator ).
Asa ca nu mai puneti saibele de culoare rosie si la primul pescuit, dupa prima aruncare, firul o sa se aseze corect.
4. Intre tamburii de 6000 si 7500 exista diferente de capacitate ( adancime ). Pe cel de 7500 se pun firele mai groase.
Cand ungeti mulineta sa nu bagati vaselina in exces. Ungeti numai piesele in miscare, nu umpleti toate locurile goale cu vaselina.
Le gresati pe toate piesele in miscare. Adica peste tot, mai putin pe carcasa. Pe carcasa se vor depune surplusurile.bibimixer scrie: 1) Va multumesc pentru raspuns, intrebarea este unde le gresez mai exact. Am vazut niste gauri.. puteti posta o poza ceva?
2) Am mai omis o intrebare, firul mi se rasuceste foarte mult. Tin sa precizez ca le plantez cu barcuta de nadit.
Stima!
Corect. Vreau sa mai adaug ca si in cazul exisatentei unui vartej, trebuie ca acesta sa fie lasat sa lucreze. Eu cand sesizez o rasucire deranjanta a firului pe o lanseta, la recuperare fac pauze pe recuperare, lasand firul detensionat. In tensiune vartejele nu lucreaza intotdeauna.CrapMLT scrie:Se rasuceste in timp si cu clestii de plantat ! singura solutie care este acceptata pe unele balti este un vartej sau agrafa inainte de montura.
Si la monturile cu plumb inline ? Sau la cele cu momitor ? Mai scapa crapul de plumb, in caz de rupere a liniei, la sfantul asteapta.Dan Mitranescu scrie:Corect. Vreau sa mai adaug ca si in cazul exisatentei unui vartej, trebuie ca acesta sa fie lasat sa lucreze. Eu cand sesizez o rasucire deranjanta a firului pe o lanseta, la recuperare fac pauze pe recuperare, lasand firul detensionat. In tensiune vartejele nu lucreaza intotdeauna.CrapMLT scrie:Se rasuceste in timp si cu clestii de plantat ! singura solutie care este acceptata pe unele balti este un vartej sau agrafa inainte de montura.
P.S. se poate folosi vartej si pe baltile care cer eliberarea plumbului. Totul este ca acesta sa fie cu grosimea mai mica decat gaura de culisare din plumb.