Alegere lansete pentru Dunare Barca/mal

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

valyxman
Puncte: 0

Alegere lansete pentru Dunare Barca/mal

Mesaj de valyxman »

Salutare in primul rand!
Dupa mai bine de 2 saptamani de cautat pareri/opinii/sfaturi legate de achizitia unor lansete sunt mai “ametit” decat la inceput.
Caut un set de lansete (4 bucati) pe care sa le pot folosi atat la Dunare/ Arges cat si pe Balti.

Utilizarea in ordinea frecventei:
1. pescuit de pe mal la Dunare/Arges – la varf ;
2.pescuit plantat /uneori aruncat pe Balti ;
3. Pescuit din barca Dunare ma (in plan pentru 2015)
Speciile vizate ar fi Crap, Somn (nu monstri cu toate ca ar fi frumos), caras, platica la DUNARE si Crap, cteno, caras pe Balti.
La ce m-am gandit eu: lanseta din doua bucati, lungime intre 2.7 m si 3.3m (as prefer de 3 m), blank puternic si cel mai important varf sensibil (fibra plina) pentru a sesiza si un caras/platica. Important: sa tina la “tavaleala” .

Ce am gasit eu ca variante in comert :
Jaxon Crystalis Power Tip 2.70m 50-150g – 183 ron
Colmic Calibra 3,00m 70-300gr -485 ron
Balzer Edition 71'North Flatfish Special 3,05m 35-230gr – 340 ron
Balzer Magna MX-3 Gorila Pilk 2,80m 40-185gr – 160 ron
Ar mai fi si altele gen Ron Thomson, ... dar nu se mai gasesc prin comert.

As aprecia daca ar fi si pareri din partea posesorilor de astfel de bete intrucat doar in teorie ... hartia suporta orice. Ideea e sa vad la varf si un carasel/platica nu sa astept 2 ore pana le improstatez cu un carasel atarnat in carlig.

Multumiri anticipate!!

osc1or
Veteran

Mesaj de osc1or »

Daca iti permiti colmic calibra ti le recomand cu cea mai mare caldura. Lansetele sunt pur si simplu senzationale din toate punctele de vedere.
Critic echilibrat

Dan Mitranescu
Veteran

Re: Alegere lansete pentru Dunare Barca/mal

Mesaj de Dan Mitranescu »

Adopt un stil asemanator de pescuit ( la cel de placere, nu in competitii ).
Nu folosesc lansetele pe care am sa le recomand.Am ceva asemanator. Nu se mai fabrica, dar sunt inca bune si nu am de ce sa le schimb.
Asa ca am adus ceva similar prin Hakuyo si de mai bine de un an, am numai pareri bune despre ele, de la cei carora le-am recomandat :
http://danmitranescu.ro/81-1149/LANSETE ... -2-70M.php

valyxman

Mesaj de valyxman »

Multumesc pentru recomandare domnule Mitranescu. Chiar am sa trec pe la magazinul dumneavoastra pentru a le vedea.
Ca si achizitie nu ma grabesc. incerc sa aflu cat mai multe si neaparat sa pun mana pe fiecare din betele recomandate pentru a-mi face o idee mai exacta.

Stiu ca nu e prea '"ortodox" sa intreb dar despre variantele de Balzer sau colmic ce parere aveti? daca ati avut ocazia sa probati binenteles.

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

valyxman scrie:Multumesc pentru recomandare domnule Mitranescu. Chiar am sa trec pe la magazinul dumneavoastra pentru a le vedea.
Ca si achizitie nu ma grabesc. incerc sa aflu cat mai multe si neaparat sa pun mana pe fiecare din betele recomandate pentru a-mi face o idee mai exacta.

Stiu ca nu e prea '"ortodox" sa intreb dar despre variantele de Balzer sau colmic ce parere aveti? daca ati avut ocazia sa probati binenteles.
Nu cunosc modelele. Raspund fara probleme la astfel de intrebari (legat de produse pe care nu le comercializez ) numai daca le cunosc si daca am de spus aspecte pozitive. In rest nu ma bag. Asa este frumos.
Ce stiu sigur este ca produsele pe care le recomand nu au rival in pretul lor. :)
P.S. Va rog sa verificati programul de iarna, daca doriti sa treceti pe la noi.

odoctee
Moderator

Mesaj de odoctee »

macar cu poze pentru balzer te ajut eu, din pacate nu am folosit ansamblul decat foarte putin insa sunt lansete reusite, arunca f bine si semnalizeaza ff bine:
http://www.crapmania.ro/forum/marele-ba ... 27127.html
salutari, adrian
Adrian Pelmuş
CLUB TOMIS CARP
https://www.facebook.com/odoctee

Sionut

Mesaj de Sionut »

Dan Mitranescu scrie: P.S. Va rog sa verificati programul de iarna, daca doriti sa treceti pe la noi.
Cu asta cu programul de iarna mi-am furat-o si eu :)
CS APS

valyxman

Mesaj de valyxman »

Multumesc de link si poze implicit.
Trecusem pe la Finesse (Balzer in Bucuresti) insa nu avut decat variant cealalta (Flatfish Special).
Intre Calibra si acest Balzer Flatfish (am pus mana pe ambele) daca ignor pretul pareau mai bine facute cele calibra si cu o flexibilitate mai mare a varfului pe primele 3-4 inele. Balzer-ul mai putin flexibil pe aceiasi sectiune insa cu inelele mai mari si dispuse mai rar.

Nu am pus mana pe Balzer magna ca nu aveau nici unul ramas insa cred ca ar trebui sa fie foarte fine la varf si ar avea avantajul numarului de inele mai mic precum si cele Hakuyo.

Nu imi dau seama exact daca una din variantele cu mai putine inele (Magna MX3 2.8m sau Hakuyo Odissey 2.7m) ar face fata se zic la un somotei/somn 9-10 kg in dunare. Nu zic mai mari ca nu am avut ocazia si oricum se intampla prea rar iar daca se intampla nu tine doer de bat sa il vezi pe mal. Ma refer daca mi-as putea permire sa il opresc din bat sau nu prea (vorbesc de Magna MX3 2.8m sau Hakuyo Odissey 2.7m).

valyxman

Mesaj de valyxman »

Am uitat sa intreb. Pe magna MX3 intra okuma PL 865? sau Okume LB 80?

odoctee
Moderator

Mesaj de odoctee »

valyxman scrie:Am uitat sa intreb. Pe magna MX3 intra okuma PL 865? sau Okume LB 80?
fara probleme
Adrian Pelmuş
CLUB TOMIS CARP
https://www.facebook.com/odoctee

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”