Ata dentara

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Vizitator

Ata dentara

Mesaj de Vizitator »

Foloseste cineva ata dentara la rig?

Care ar fi argumentele pro sau contra?

cornel rosioru
maestru emerit
Puncte: 0

Mesaj de cornel rosioru »

Florine,
Ata dentara nu se foloseste la rig. E un montaj cu un inelus metalic ce culiseaza pe tija acului. In aceasta situatie, buleta se leaga cu ata dentara de jur imprejur. Adica se leaga pe circomferinta buletei. Nu se mai strapunge cu croseta. Buleta astfel legata se prinde de inelus cu un nod simplu. Este un montaj de finete, cu o miscare cit mai naturala in apa.
Ar mai fii un montaj dar mi-e imposibil sa-l explic. Ti-l voi arata cind ne vedem.

Vizitator

Mesaj de Vizitator »

L-am vazut pe Andy Little cum punea boilies-ul direct pe ata dentara, dupa care lega ata la carlig (un fel de nod fara nod) lipind-o cu super glue.

cornel rosioru
maestru emerit

Mesaj de cornel rosioru »

Probabil c-ar mai fii variante. Depinde de imaginatia pescarului. Daca ai fost atent atunci la Peris, mie nu-mi lipseste ata dentara din trusa.

musaro adriano

Mesaj de musaro adriano »

Andy little? Florin, metoda cu ata dentara (asa ca informatie generala) este depasit de mult, sigur Andy este de scoala vechie sau video pe care ai vazut este vechiu. Ti esplic si dece: Baieti care foloseao boilesuri plutitoare cateva ani in urma aveau un problem (pe care astas nu exista): Timpul de flotabilitate scazuta si nesigura, datorita compositia si metoda de pregatire al boilesuri pop-up. Daca pescari acesti gaureau boilesuri pop up si le bagau pe un hair rig normal (cum ar fi un fir de par) boiles tragea apa mai rapid, se ingreuna si timpul de plutire scadea notevol. Asa ca sau gandit sal leaga cumva fara sal gaureste, asa facand a crescut timpul de plutire fiind ca boiles tragea apa mai greu. (pot sa folosesti si astas metoda aceasta doamne fereste, si pentru a fi mai sigur c tine la aruncare trebuie facut un mic "sant" in jurul boiles, pe unde ar trebui sa treaca ata)(exista de vanzare un aparat care face santu acest). ORICUM ASTAS problema nu se mai pune, toate firmele producatoare au ajuns la performante uimitoare: o boiles pop up gaurita si bagata pe rig sau elastic (bagal cum vrei de fapt) cel putin este garantat 36/42 ore de plutire,si in conditi in care tai la jumatate boiles aceasta. (proba din curiositate a casa). Ti am scris acest pentru ca nu ai nevoie de ata dentare (prelucrare este si mai complicat si ASTAS nu este necesar asa ceva.) Florin tu probaza oricum, ai mei ca de obicei sunt parere personal. ciao :wink:
RESPECT, Musaro Adriano

Vizitator

Mesaj de Vizitator »

Multumesc pentru informatii!

Am ajuns la o varsta la care tin cont de parerea si experienta altora, cand eram mai tanar vroiam sa experimentez eu totul, nu avea mare importanta ce ziceau altii despre un anumit lucru.

Initial eu am crezut ca prin folosirea atei dentare se urmareste o montura de finete, ea fiind destul de moale.

La fel de bine filmul poate fi cam vechi, Andy Little foloseste niste DAM-uri antice, iar monturile le facea cu ajutorul unui dipozitiv de legat mustele pe carlig (flyfishing)

Apropo, de video, a aparut "State of art, underwater carp fishing" partea a III-a, stie cineva de unde se poate cumpara? Sau o are cineva?

http://www.kordadevelopments.co.uk/dvds/dvds.html

musaro adriano

Florin dar (daca nu sunt indiscret) cat ani ai? Nu esti tu baiat ca a venit cu tatal lui la aereoport cand a ajuns lotu national in tara?ciao
RESPECT, Musaro Adriano

Vizitator

Mesaj de Vizitator »

Draga Adriano, sunt chiar taticu' baietului. Andrei este fiul! :D :lol:

burada adrian

Mesaj de burada adrian »

:lol: ADRIANO sunt ex.partenerul lui MAESTRU ( ADI )si mi-a placut raspunsul tau(am vrut sa-i raspund eu).Exista pe piata niste elastice din latex.(FOX)

musaro adriano

@adi: ciao prietene, am vazut ca ai inceput sa umbli prin forum. bravo. Asa ne ausim mai des. ciao.
@florin: iartama, am crezut ca erai pescar cel mic. Imi sa aparut ceva ciudat cand vorbei de varsta (cand ai scris: cand eram tiner... etc). Eu mam intrebat : florin nu are mai mult de 20 de ani cred si a trecut deja de juineta? Oricum iertatima a fost o gresela de a le mele. Numai bine.
RESPECT, Musaro Adriano

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”