ce culoare pentru plumbi

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

mihai pompiliu
Puncte: 0

ce culoare pentru plumbi

Mesaj de mihai pompiliu »

am citit acum cateva zile o postare in care cineva spunea ca a folosit plumbi verzi si nu prea mergea dupa ce a schimbat cu plumbi maro a prins mai bine ,acest subiect nu cred ca sa mai discutat voi ce credeti ,care este experienta voastra(nu teorie sau ce ati vazut in filme ) vizavi de culoarea plumbilor avand in vedere ca majoritatea baltilor de la noi au mal pe fund,eu recunosc ca am numai plumbi ,clipsuri , varnisuri verzi si nu cred ca are mare importanta daca plumbul intra in mal nu mai ramane prea mult afara din el incat sa sperie crapul ,anul acesta o sa merg in paralel si cu plumbi maro sa vedem daca exista diferente mari.

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

Interesanta problema, cred ca parerile sunt impartite....Distinge crapul culorile sau nu ? Conteaza culoarea plumbului sau nu ? Eu personal folosesc tot plumbi verzi, poate din obisnuinta, poate si ptr ca am avut rezultate bune cu ei....dar nu pot da un raspuns concret la intrebarea de mai sus ... :roll:
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

cornelserbu
Veteran

Mesaj de cornelserbu »

daca cumva plumbii aia verzi aveau un invelis de caucic urat mirositor pe care-i comercializa gipo acum ceva timp, atunci, alta-i cauza si nu culoarea
Cornel Serbu
Friends Carp Team

George-Alexandru
Partener Crapmania.ro

Mesaj de George-Alexandru »

da si eu acum ceva timp in urma pe o balta pe care prindeam frecvent peste, dupa ce am inceput sa folosesc acei plumbi cu invelis de la gipo numarul prezentarilor aproape ca a disparut.

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

Corect, multa lume s-a plans la magazin de aspectul asta, ma refer la plumbii de la Gipo !
Revenind la plumbi, mi-am adus aminte de o scurta povestioara care s-a petrecut acum vreo 3 ani si il avea in rolul principal pe binecunoscutul pescar Mutilutza Cocean ! :wink:
Omu' vroia sa se apuce de facut plumbi de pescuit, ma refer la cei speciali ptr crap.Sustinea ca a platit cercetatori de la institutul de fizica nucleara de la Magurele, care i-au sugerat ca cea mai potrivita culoare ptr plumbi ar fi rozul deschis ! :roll: Cica aceasta culoare se refracta cel mai bine in apa si il face curios pe domnul crap ! :!:
Nu stiu ce s-a mai intamplat dupa aia, dar linia de plumbi roz nu a iesit niciodata pe piata ! :( :D
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

Vizitator

Mesaj de Vizitator »

:D :D :D
eu cred ca plumbul nu are nici o impoortanta, ma refer la culoare, crapul NU distinge culorile ! eu cred ca aceasta problema este doar in capul pescarilor..

Vali Vesa
pescar de competitie

Mesaj de Vali Vesa »

si oricum, pe majoritatea baltilor, se "ascunde" in mal (cu i din a :lol: )
Clubul Sportiv Ovidius Constanta

Vizitator

Mesaj de Vizitator »

in orce lac,balta,etc,vizibilitatea scade aproape de ZERO dupa adincimea de 50-60 cm,ce dracu sa mai vada,daca mai e ingropat in mil,terminati cu prostiile astea,dupa cum a mai spus cineva,eventual mirosul cauciucului de pe plumbi sa fie o problema,in rest..............incercati cu plumbii roz,cine stie unde se gasesec sa ma anunte. :wink:

andrei vladeanu
Veteran

Mesaj de andrei vladeanu »

eu la plumbi altceva consider important, nu daca este maro sau kaki.
1. acoperirea electrostatica trebuie sa fie facuta foarte bine, astfel incat la lovituri puternice ( pietrele de pe fund, etc) sa nu se beleasca si sa apara plumbul. cand cumparati plumbi ii puteti testa lovind puternic doua bucati. cei de calitate se vor deforma (evident) dar vor ramane acoperiti dupa noua forma. daca sare "smaltzul" nu e bine!
2. in nici un caz nu folosesc plumbi acoperiti cu cauciuc ( exista modele pe piata). cu toate ca acestia trec f bine testul de mai sus, este vorba de miros.
The One Team

Tilea Gabriel

Mesaj de Tilea Gabriel »

Vopseaua care este pe cei neacoperiti cu cauciuc credeti ca nu are nici un efect , cei neacoperiti deloc alta problema ? Sunt acei plumbi negri care par vopsiti .....ma refer la ei . Cel mai sigur e sa cumpar plumbi de la firme mari ( ex, Korda )si cu asta rezolvata problema , pt. mine . In rest nu am vazut diferente dpdv al culorii .

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”