daiwa tournament — s 5000t vs entoh 5000

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

marian_popescu
pescar de competitie
Puncte: 0

Mesaj de marian_popescu »

Încă sunt în dilemă în ceea ce privește capacitățile de castig ale lui entoh.
Voi ce ați alege

RazvanG
Pescar de competitie

Re: daiwa tournament — s 5000t vs entoh 5000

Mesaj de RazvanG »

Le ai sau vrei sa le achizitionezi?
Parerea mea este ca Entoh-ul merge bine si pe casting si nu iti spun din auzite,am prieten care are Entoh si am avut okazia sa pescuiesc cu ele.Inafara de frana care dupa parerea mea este cam lunga,sunt niste mulinete usoare si am putut sa lansez si la distanta.Insa daca doresti sa achizitionezi o mulineta de casting si sa fie si extraordinara si in dril,iti recomand Shimano,modelele Ultegra,Super Ultegra si BBRLC,cu mentiunea ca primele doua au baitrunner pe tambur si BBRLC are traditional.
Sper ca ti-am putut fi de ajutor asa cum am stiut eu.Daca te mai pot ajuta cu ceva,nu ezita sa intrebi.

marian_popescu
pescar de competitie

am doua entoh si mi s-a propus un schimb cu s 5000t, mulinete pe care le consideram printre cele mai de dorit pana acum ceva vreme, alaturi de ss 3000 si s 6000t
adica am eu ceva cu clasicele astea, la fel cum aveam cu baitrunner 6500b pentru Dunare (problema pe care tocmai am rezolvat-o)

numai ca aseara am pus entoh-urile pe bete, am tras firul prin inele si am tras putin de ele - sunt super ca rulaj, tractiune, usoare, solide etc...dar nu au aura aceea de legenda precum st-urile, lucru care pe mine ma atrage

de fapt, in afara acestui fapt, a designului, a faptului ca sunt made in japan si a pretului mare la o eventuala revanzare datorat pedigree-ului, nu prea vad avantaje practice de partea lui st. poate doar un plus la csating. un plus pe care vreau sa-l verific la cei care le cunosc

incep sa cred ca fortez argumentele in favoarea lui st numai pentru ca visez de mult la ele. dar acum imi plac si entoh
pentru ca, daca as fi cinstit cu mine (si cu banii mei), nivelul la care pescuiesc eu nu cere mai mult decat un set de okume

Ungureanu Bogdan
pescar de competitie

Mesaj de Ungureanu Bogdan »

marian_popescu scrie:am doua entoh si mi s-a propus un schimb cu s 5000t, mulinete pe care le consideram printre cele mai de dorit pana acum ceva vreme, alaturi de ss 3000 si s 6000t
adica am eu ceva cu clasicele astea, la fel cum aveam cu baitrunner 6500b pentru Dunare (problema pe care tocmai am rezolvat-o)

numai ca aseara am pus entoh-urile pe bete, am tras firul prin inele si am tras putin de ele - sunt super ca rulaj, tractiune, usoare, solide etc...dar nu au aura aceea de legenda precum st-urile, lucru care pe mine ma atrage

de fapt, in afara acestui fapt, a designului, a faptului ca sunt made in japan si a pretului mare la o eventuala revanzare datorat pedigree-ului, nu prea vad avantaje practice de partea lui st. poate doar un plus la csating. un plus pe care vreau sa-l verific la cei care le cunosc

incep sa cred ca fortez argumentele in favoarea lui st numai pentru ca visez de mult la ele. dar acum imi plac si entoh
pentru ca, daca as fi cinstit cu mine (si cu banii mei), nivelul la care pescuiesc eu nu cere mai mult decat un set de okume
Pai ca sa nu mai fortezi argumentele in favoarea st ului iti spuneu ceva→ vezi ca nu au infinite autoreverse :wink:
catch&release

RazvanG
Pescar de competitie

Mesaj de RazvanG »

Nu am dat la poze ptr S 5000 T inainte de ati raspunde,banuiam dar nu eram convins.Acel model este singurul de la Daiwa care ma poate face sa renunt la un Shimano :) si din punctul meu de vedere,este al doi-lea model din lume ca si design,dupa MGS-XSA.
Daca pescuiesti la placere si nu competitional,te rog sa nu mai stai pe ganduri,la balamuc cu Entoh :wink:

marian_popescu
pescar de competitie

al patrulea, dupa:
1. daiwa ss 9000 millionmax
2. daiwa ss 3000
3. daiwa s 6000t - au tamburul mai mare, ca dimensiuni este identic basia

marian_popescu
pescar de competitie

iar pescuitul este unul pur de placere
nu am fost niciodata la concursuri...desi imi place cand prind mai bine decat restul :))

si stiu ca nu au antirevers instant, ci multipunct
iar betele cu care le voi folosi sunt senzor magic 2013

RazvanG
Pescar de competitie

Mesaj de RazvanG »

marian_popescu scrie:al patrulea, dupa:
1. daiwa ss 9000 millionmax
2. daiwa ss 3000
3. daiwa s 6000t - au tamburul mai mare, ca dimensiuni este identic basia
CORECT,DAR PE PRIMUL LOC CU SIGURANTA SE AFLA MGS-XSA :wink:

marian_popescu
pescar de competitie

de gustibus

Alin Galbenu
Moderator

Mesaj de Alin Galbenu »

Ma bag si eu :))
Deși sunt fan Shimano, am avut ocazia sa ma joc cu aceste mulinete, si pot sa spun faptul ca nu degreaba costă dublu față de Entoh.
In primul rând asezarea firului in asemenea hal de bine, la o mulinetă atât de veche ar trebui sa însemne ceva, daca ai idee despre mecanismul care face asta. A se vedea Aerotechnium XT.
In al 2-lea rând, mulineta este "made in Japan" ceea ce o ridica deasupra oricui model "Malaisya".
Este o mulinetă clasică, la fel cum este bblc.old but good!
Părerea mea, personală, e peste Entoh.
Nu stiu daca ține la tăvăleală, în concursuri (etc) dar nici Entoh nu are viata lunga în regimul asta. Frumusețea nu te ajuta in drill :D

PS: contează si în ce stare sunt !

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”