@liviu,
intrebarea ta a fost punctuala, n-am apucat sa-ti dau si eu un sfat.
Este f buna in conditii in care trebuie sa nadesti mult(de ex. Dirvari) pentru a incerca sa tii pestele pe loc, indiferent de marimea lui.
N-am ce face, dar trebuie sa-l contrazic pe admin
, conteaza si forma lingurilor respective, cele mai lungi (asemanatoare cu cele de la Cobra sau cu cea prezentata de freecarp in poza) sunt mai bune pentru a arunca direct porumb sau combinatie de graunte, la distante relativ mici. Pentru bulgari de nada, in care poti incorpora si graunte, dar intr-o proportie destul de mica pentru a nu se desface bulgarul, exista un model de lingura mai mica, cu o forma mai mult patrata decit dreptunghiulara. Nu stiu cit de solid esti,sau la ce distante arunci tu cu lanseta, dar cu putin exercitiu ,care nu cred ca tine neaparat de muschi, eu am reusit sa arunc la aprox 70-80 m (cu martori
), si relativ grupat. Intr-adevar, e nevoie de un ajutor , care sa-ti puna bulgarii la indemina in lingura respectiva, ca sa-ti "faci" miscarea relativ repede .
In general, pentru miner poti folosi o coada de mincioc din carbon sau combinatie cu fibra de sticla, care are acelasi filet, indiferent de cine o face, si o poti gasi de cumparat in multe locuri, la preturi destul de mici(aprox 150-200 de mii ) . Ca se mai poate rupe, nu stiu, e posibil..Important e ca aceasta coada sa nu fie ,culmea, f rigida.
Sa stii ca am vazut niste cetateni francezi pe Sarulesti care aruncau si peste 100 de m, sau pe-acolo, si asta fara probleme.
Aa, sa nu uit, dupa 8-10 bulgari, umezeste lingura. Ajuta.