Pareri Shimano Speedcast 14000 XTB

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Claudiu Garlea
pescar de competitie
Puncte: 0

Re: Pareri Shimano Speedcast 14000 XTB

Mesaj de Claudiu Garlea »

Salut,

Shimano Speedcast in nici intr-un caz nu este un model rau de mulineta (se aseamana foarte mult cu mulinetele din gama Ultegra - XTB/XTC). Neavand tamburul de rezerva si acel rulment, o fac mai putin cautata de catre pescari. Bucsa metalica nu il consider neaparat un plus, dar nici pe departe un minus.

La achizitionare a 4 bucati, pretul este unul foarte bun. (plus salteaua de primire si sacul pentru uscat boilies). Se poate adauga acel rulment, dar acest lucru duce la pierderea garantiei.
http://www.totalfishing.ro/oferta-set-m ... 71218.html

Insa daca as adauga costul tamburilor de rezerva (daca sunt necesari!) de aproape 900 lei, ma apropii de un set de Ultegra XTD
http://www.totalfishing.ro/oferta-set-m ... 71226.html

Andreicocos

Mesaj de Andreicocos »

Claudiu Garlea scrie:Salut,

Shimano Speedcast in nici intr-un caz nu este un model rau de mulineta (se aseamana foarte mult cu mulinetele din gama Ultegra - XTB/XTC). Neavand tamburul de rezerva si acel rulment, o fac mai putin cautata de catre pescari. Bucsa metalica nu il consider neaparat un plus, dar nici pe departe un minus.

La achizitionare a 4 bucati, pretul este unul foarte bun. (plus salteaua de primire si sacul pentru uscat boilies). Se poate adauga acel rulment, dar acest lucru duce la pierderea garantiei.
http://www.totalfishing.ro/oferta-set-m ... 71218.html

Insa daca as adauga costul tamburilor de rezerva (daca sunt necesari!) de aproape 900 lei, ma apropii de un set de Ultegra XTD
http://www.totalfishing.ro/oferta-set-m ... 71226.html
Multumesc frumos pentru parere domnule Claudiu. Ca un raspuns, tamburii de rezerva nu imi sunt chiar necesari in momentul de fata. As fi fost mai mult decat incantat sa ma indrept spre ultegrele recomandate, dar momentan doar speedcast-urile se incadreaza in buget, iar oferta magazinului dvs. mi-a atras atentia asupra lor. O singura intrebare am legata de oferta si anume, acolo scrie Geanta Shimano Airdry&Freezer bag 10kg, dar specificatiile si codul produsului sunt pentru cel de 5kg. Am achizitionat de la dvs acuma cateva zile si oferta de lansete Velocity si ma declar multumit de promptitudinea magazinului dvs. Cat despre produse abia astept sa ajung acasa sa le scot pe balta (momentan fiind plecat im voiaj)

Claudiu Garlea
pescar de competitie

Mesaj de Claudiu Garlea »

Buna ziua,

Va multumim frumos pt. review. Intr-adevar, o sa modificam este vorba de cea de 5kg si nu 10kg. Multumim frumos pt atentionare.

Andreicocos

Mesaj de Andreicocos »

odsec scrie:am avut si xtc etc de la shimano am renuntat la ele, am avut altceva pana la aparitia speedcastului , am renutat la celelalte modele din cauza plasticului care sa taiat la prima partida la toate patru aici nu vreau sa intru in detali acum am speedcast am folosit in forta sa zic asa nu au nimic nu sa taiat plasticul am pus rulment la maner unde are plasticul nu ca necesita,am pus asa ca nu am avut ce face si cum au scris si alti in fata mea ia linistit ca sunt bune si asta spun din experienta + lucrez in domeniu si multe mulinete am avut + si merg si la concursuri celelalte modele am avut de cand a aparut la normark :) asa ca stiu ce scriu

Deci in concluzie se prezinta bine mulinetele, doar ca lumea a preferat ultegrele pe baza tamburului de rezerva si a rulmentului in plus in defavoarea plasticului de la galet care parea o problema mai minora, si de aia nu au avut asa mare succes. Mersi de parere

Costinel

Mesaj de Costinel »

Salut.
Sunt posesor de speedcast si le-am facut upgrade adaugand rulmentii ce-i lipseau.
Pt asta am măsurat parte din piesele angrenajului si le-am comparat cu cele din ultegra. Sa stiti ca nu exista nicio dif. sunt identice iar rulmentii de pe ultegra s-au potrivit PEFECT. E ultegra sub alt nume.
Tamburii de pe ultegra se potrivesc la fix, chiar si de ultegra CI4. Nu am constatat nicio dif in functionare.

Tritoiu Dragos

Mesaj de Tritoiu Dragos »

Ca sa adaug...se potrivesc chiar si pinioanele de ci4 pe speedcast (cel de bronz e identic iar celalalt difera doar ca material).

Andreicocos

Mesaj de Andreicocos »

Multumesc de info, post-ul este de anul trecut, le-am avut, le-am folosit, foarte multumit de ele, le-am si vandut de atunci, am luat xtd-uri :D

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”