Dementiala si asta, dar nici modelul asta am inteles ca nu se mai fabrica. A cumparat un prieten insa am inteles ca era cam ultima prin depozitul importatorului. Omu' vazuse la mine HP11 si vroia si el si atunci nu am gasit decat HP 15 UE.... pacat, lanterne de calitate cu "multi lumeni" si cu o focalizare a fascicului luminos f buna.
Cat ai dat pe HP11? Dar amicul tau, cu cat a cumparat HP15 UE? Sunt preturile care se pot vedea la magazinele de la noi, pe unde nu le mai au pe stoc?
Mai bine să taci, să fii considerat prost, decât să vorbești, ca să înlături orice dubiu!
Înțeleptul nu spune ce știe, prostul nu știe ce spune!
Dementiala si asta, dar nici modelul asta am inteles ca nu se mai fabrica. A cumparat un prieten insa am inteles ca era cam ultima prin depozitul importatorului. Omu' vazuse la mine HP11 si vroia si el si atunci nu am gasit decat HP 15 UE.... pacat, lanterne de calitate cu "multi lumeni" si cu o focalizare a fascicului luminos f buna.
Cat ai dat pe HP11? Dar amicul tau, cu cat a cumparat HP15 UE? Sunt preturile care se pot vedea la magazinele de la noi, pe unde nu le mai au pe stoc?
In general se scot lanternele model vechi si apare modelul nou de la ea, hp11 (277lm) a fost inlocuit de hp15 (500lm), iar hp15 de hp15eu (900lm), HP15UE la noi in tara este undeva la 325 lei.
ps: olightul meu e trecut pe cutie 805m distanta, la 500m (masurat) a reflectat inapoi din ceva banda, un mal opus la 300m nu reprezinta o problema, s-au vazut foarte bine reperele alese. Lanterne frontale care sa duca o asa distanta nu stiu, din acest motiv am optat pentru 2 lanterne. Desi pe HC50 este trecut 98m nu ma ajuta la gasit repere.
Acumulatorii asezati in spate nu sunt foarte confortabili, nu poti tine lanterna pe gat sau sa stai intins cu ea pe cap, a fost principalul motiv cand am ales ceva fara cutie in spate.
Exact dupa ce recomandam Petzl am constatat si la a doua Petzl Myo XP, care are vreo 8-9 ani, aceeasi problema ca si la prima, pe care o am din 2007, se dezintegreaza cablajul dintre suportul de baterii din spate si partea din fata a lanternei cu LED, inteleg ca unele materiale sunt degradabile in timp, dar aveam alte pretentii, se pare ca trebuie sa ne intoarcem in timp, la alte echipamente care erau facute sa dureze, sau sa modificam ce mai cumparam, utiliizand componente mai vechi, de calitate superioara...daca stie cineva pe unde se pot gasi piese de schimb pentru Petzl(am incercat la mai multe magazine care comercializeaza Petzl si nu pot aducce) sau elemente compatibile, indiferent de producator sau unde sunt produse, chiar si in Dragonul Rosu, pana la urma, daca pot utiliza cablajul respectiv de la 2 lanterne ieftine de acolo, trebie sa incerc, pana primesc un raspuns de la Petzl, din Franta.
Mai bine să taci, să fii considerat prost, decât să vorbești, ca să înlături orice dubiu!
freespirit scrie:Exact dupa ce recomandam Petzl am constatat si la a doua Petzl Myo XP, care are vreo 8-9 ani, aceeasi problema ca si la prima, pe care o am din 2007, se dezintegreaza cablajul dintre suportul de baterii din spate si partea din fata a lanternei cu LED, inteleg ca unele materiale sunt degradabile in timp, dar aveam alte pretentii, se pare ca trebuie sa ne intoarcem in timp, la alte echipamente care erau facute sa dureze, sau sa modificam ce mai cumparam, utiliizand componente mai vechi, de calitate superioara...daca stie cineva pe unde se pot gasi piese de schimb pentru Petzl(am incercat la mai multe magazine care comercializeaza Petzl si nu pot aducce) sau elemente compatibile, indiferent de producator sau unde sunt produse, chiar si in Dragonul Rosu, pana la urma, daca pot utiliza cablajul respectiv de la 2 lanterne ieftine de acolo, trebie sa incerc, pana primesc un raspuns de la Petzl, din Franta.
Oau
Victor Conta ROMANIA Tara in care ingerii nu calca
freespirit scrie:Exact dupa ce recomandam Petzl am constatat si la a doua Petzl Myo XP, care are vreo 8-9 ani, aceeasi problema ca si la prima, pe care o am din 2007, se dezintegreaza cablajul dintre suportul de baterii din spate si partea din fata a lanternei cu LED, inteleg ca unele materiale sunt degradabile in timp, dar aveam alte pretentii, se pare ca trebuie sa ne intoarcem in timp, la alte echipamente care erau facute sa dureze, sau sa modificam ce mai cumparam, utiliizand componente mai vechi, de calitate superioara...daca stie cineva pe unde se pot gasi piese de schimb pentru Petzl(am incercat la mai multe magazine care comercializeaza Petzl si nu pot aducce) sau elemente compatibile, indiferent de producator sau unde sunt produse, chiar si in Dragonul Rosu, pana la urma, daca pot utiliza cablajul respectiv de la 2 lanterne ieftine de acolo, trebie sa incerc, pana primesc un raspuns de la Petzl, din Franta.
Oau
Am primit raspunsul din Franta, nu se pot comanda componentele de care am nevoile, nici macar bareta elastica de sustinere pe cap...fara comentarii, imi aduc aminte de Sert, chiar daca le mai am, inca, si lansetele, si mulinetele, tot din Franta, cu probleme de mentenanta si/continuitate, de la un la altul, nu mai poti comanda un produs pentru ca se schimba modelul...seriozitate maxima...de piata...