Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee
Incearca si varianta; Vaselina cu bisulfura de molibden (MoS2) si grafit pentru angrenaje.mihai turiac scrie:.
La ungere mulinetelor eu folosesc vaselina si ulei de la penn, synt de o mre calitate cel putin vaselina isi mentine vascozitatea atat la +30°c cat si la -10°c.........
Cu alte intrebari daca aveti...nu de alta dar am desfacut xsc xtc pana la ultimul surubel, apropo de xtc la interior sunt identice cu xsc.
"Gazul" pentru brichete zippo este o neofalina scumpa, gasesti neofalina la litru f.buna la cca 15 lei litrul.ce degresant sa folosesc pentru curatare interior ...diluantul este bun...sau gazul pentru brichete de la zippo ??
Ai vazut cum arata "angrenajele" unui DAM 110, 220, 330, 331, 1500, 2000, 3000, 4000, 5000, de acum 40 de ani si in ziua de astazi curatate si unse o data la 10 ani cu vaselina ordinara? Materialele conteaza, nu uleiul sau vaselina schimbata anual, restul sunt frectii la un picior de lemn...alichivu scrie:daca desfaceti mulineta o sa vedeti ca fanta de ungere este fix o apa de ploaie adica nu are nici o treaba cu gresatul ba mai mult chiar spala vaselina de pe angrenaje.
am inteles...multumesc frumos, o sa caut neofalina ...stii pe unde as gasi in Bucuresti ?gabi1 scrie:"Gazul" pentru brichete zippo este o neofalina scumpa, gasesti neofalina la litru f.buna la cca 15 lei litrul.ce degresant sa folosesc pentru curatare interior ...diluantul este bun...sau gazul pentru brichete de la zippo ??
Daca doresti pentru fiecare mulineta cate un flacon de 100 ml la pret de 1litru...
ps. nu "tusesc" nici cu benzina.
pps. exclus diluantul.
hai ca m-ai lamurit......mihai turiac scrie:Un curatator pt frane