recomandare vaselina ungere mulinete

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
gabize
Puncte: 0

Re: PREZENTARE MULINETA SHIMANO ULTEGRA XSC 10000

Mesaj de gabize »

Că tot s-a adus în discuţie gresarea, ce fel de vaselină folosiţi şi mai ales de unde o achiziţionaţi? Mă gândesc că această vaselină e universală, nu are specificaţii diferite funcţie de producător/model.
Susţin pescuitul catch & release!

gabi1
Veteran

Mesaj de gabi1 »

mihai turiac scrie:.
La ungere mulinetelor eu folosesc vaselina si ulei de la penn, synt de o mre calitate cel putin vaselina isi mentine vascozitatea atat la +30°c cat si la -10°c.........
Cu alte intrebari daca aveti...nu de alta dar am desfacut xsc xtc pana la ultimul surubel, apropo de xtc la interior sunt identice cu xsc.
Incearca si varianta; Vaselina cu bisulfura de molibden (MoS2) si grafit pentru angrenaje.
"Azi oamenii cunosc preţul fiecărui obiect si valoarea nici unuia."
"Nu refuza ajutorul imbecililor; pentru a rămâne sus iți trebuie unanimitate". :-)

mircione

recomandare vaselina ungere mulinete

Mesaj de mircione »

nu stiu foarte bine, nu sunt profi dar eu am gasit in cora un lubrifiant grafitat la 70ml ce are temperaturi de lucru intre -20' si +50' la doar 12 lei...deci ar trebui sa fie bunicel nu ? la fel lubrifiant semilichid cu temperaturi de lucru intre 0' si +60' .... la fel 12 lei tot 70ml
iar in alta parte am luat ulei pentru masini de cusut la 100ml ...5 lei ....acum vin si eu cu o intrebare ce degresant sa folosesc pentru curatare interior ...diluantul este bun...sau gazul pentru brichete de la zippo ??
multumesc si scuze pentru offtopic

gabi1
Veteran

Mesaj de gabi1 »

ce degresant sa folosesc pentru curatare interior ...diluantul este bun...sau gazul pentru brichete de la zippo ??
"Gazul" pentru brichete zippo este o neofalina scumpa, gasesti neofalina la litru f.buna la cca 15 lei litrul.
Daca doresti pentru fiecare mulineta cate un flacon de 100 ml la pret de 1litru...
ps. nu "tusesc" nici cu benzina.
pps. exclus diluantul.
"Nu refuza ajutorul imbecililor; pentru a rămâne sus iți trebuie unanimitate". :-)

gabize

Mesaj de gabize »

Cineva mi-a recomandat vaselina asta:
http://www.dedeman.ro/bistrita/catalog/ ... egory/123/
Nu am folosit, e grafitată, are plaja mare de temperatură în care-şi păstrează proprietăţile, dar văd că are şi uleiuri minerale în compoziţie despre care nu ştiu cât de bine fac elementelor din plastic.
Susţin pescuitul catch & release!

alichivu

Mesaj de alichivu »

Nu recomand vaselina grafitata de nici un fel vaselina grafitata are particule de grafit in compozitie care nu face tocmai bine angrenajelor fine .

gabi1
Veteran

Mesaj de gabi1 »

alichivu scrie:daca desfaceti mulineta o sa vedeti ca fanta de ungere este fix o apa de ploaie adica nu are nici o treaba cu gresatul ba mai mult chiar spala vaselina de pe angrenaje.
Ai vazut cum arata "angrenajele" unui DAM 110, 220, 330, 331, 1500, 2000, 3000, 4000, 5000, de acum 40 de ani si in ziua de astazi curatate si unse o data la 10 ani cu vaselina ordinara? Materialele conteaza, nu uleiul sau vaselina schimbata anual, restul sunt frectii la un picior de lemn...
ps. Cand esti dispus iti pot arata si niste Abu 33,44. 66, etc sa vezi cum arata si cred ca sunt mai batrane decat tine.

mircione

Mesaj de mircione »

gabi1 scrie:
ce degresant sa folosesc pentru curatare interior ...diluantul este bun...sau gazul pentru brichete de la zippo ??
"Gazul" pentru brichete zippo este o neofalina scumpa, gasesti neofalina la litru f.buna la cca 15 lei litrul.
Daca doresti pentru fiecare mulineta cate un flacon de 100 ml la pret de 1litru...
ps. nu "tusesc" nici cu benzina.
pps. exclus diluantul.
am inteles...multumesc frumos, o sa caut neofalina ...stii pe unde as gasi in Bucuresti ?

mihai turiac

Re: recomandare vaselina ungere mulinete

Mesaj de mihai turiac »

Un curatator pt frane
Friends Carp Team

Today is the oldest you've ever been
And
The youngest you'll ever be again

mircione

Re: recomandare vaselina ungere mulinete