Salutare tuturor,
Asa cum spune topicul ma voi axa asupra cerintelor dumneavoastra de a cunoaste aceasta lanseta prin ochii mei.
Shimano Tx5 este un produs nou al firmei Shimano care eu il vad un real succes si acum hai sa vedem de ce spun asta.Velocity este unul dintre cele mai populare modele de lansete ai ultimilor ani cu vanzari record ceea ce scoate in evidenta calitatea acesteia.Se pare ca Shimano a folosit acest model ca baza de dezvoltare a lui Tx5(un Velocity upgradat).Diferentele sunt majore in opinia mea deoarece acest model vine cu partea inferioara(asa zisul cotor) invelit in totalitate intr-o folie de carbon 3K (rigiditate crescuta) + partea superioara (asa zisul varf) unde se continua pentru inca o portiune folia 3K (rigiditate crescuta).Tot in partea superioara putem vedea o modificare a inelelor care fata de modelul precedent sunt in loc de 3 pe 2 picioare ceea ce face ca greutatea pe varf sa fie mai mica crescand rigiditatea, ducand la o revenire mai rapida.
De data aceasta Shimano utileaza acest model cu o mandrina Fuji si vine cu un design extravagant al talonului(partea dintre capatul si mandrina lansetei) care este invelit intr-un grip produs de cea mai mare firma din lume din domeniu pe nume Wink(cei care fac gripurile rachetelor de tenis de camp si croselor de golf).Aici este singurul lucru de care nu pot fi 100% multumit.Desi ii da un aspect estetic frumos trebuie sa treaca ceva timp pana ne vom elucida daca acest grip va rezista pe blankul lansetei fara sa sufere deformari.
Referitor la actiunea acestui model personal mizez pe o actiune semirapida cu o rezerva buna de putere in partea inferioara.Testul de curbura specificat de producator pe blancul lansetei este 3.5 lbs INT. Prescurtarea INT vine de la Intensity.Prin acest nume Shimano specifica ca este un model de distanta(are o actiune semirapida).In cadrul antrenamentelor(2 zile

) media cea mai constanta a fost de 175 metri (in conditiile mele de antrenament) fapt ce poate fi confirmat oricand de bunii mei pieteni si aruncatori foarte buni Catalin Ureche,Remus Drobota,Adrian Toader care au avut sansa sa imi vada foile de antrenament.
Senzatia care o da in lansare si felul cum se indoaie prezinta lanseta ca pe un model ce permite un drill placut in care contactul cu pestele pe langa ca se va simtii foarte bine se va si vedea la fel de bine.
In curand o sa fac si cateva drilluri si o sa revin cu un comentariu la cald dar sunt deja ferm convins ca ceea ce cred se va adeveri.
Am ales sa o folosesc la concursul de la Cluj pentru ca este timpul ca lumea sa vada si ce poate o lanseta destinata tuturor si nu doar catorva sute de persoane din care probabil 80% sunt departe de a scoate adevarata prformanta a acestor modele(si aici ma refer la toate firmele care fac lansete rigide sau in limbaj popular pari).Pe langa acest aspect eu am mare incredere ca pot scoate un pic mai mult de la ea si o sa incerc acest lucru la Sibiu avand in vedere ca evenimentul de la Cluj mi-a dat un feedback foarte bun
Referitor la restul lucrurilor care s-au discutat in cadrul acestui topic nu o sa raspund deoarece de la ultima discutie pe acest forum am realizat ca nu mai are rost sa cobor la un nivel in care doar imi pierd timpul si in loc sa evoluez fac exact opusul.Asa dar cu cea mai mare placere raspund la orice intrebare cu subiectul topicului iar in rest sa nu se chinuie nimeni pentru ca nu vor primii nici un raspuns !
Cu respectul cuvenit va doresc o zi excelenta!