Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee
Asta este valabila la trecerea printr-o usa nedirijata.Sigi scrie:Eu stiu ca prima regula a prioritatii e ca cel ce iese are prioritate fata de cel ce intra.
Adica iesi de pe camp in soseaua nationala si aia trebuie sa opreasca ?bogdanpesc scrie:Asta este regulamentul...nu zice nimic de prioritate de drum secundar/pricipal....zice numai de drum public versus drum inchis circulatiei publice
Foarte bine precizat. Numai ca nu stiu cand scoti banii de la astia, iar permisul tot il ridica politia si nu raspunde nimeni ca stai fara.bogdan5 scrie:Atentie: Administratorul drumului public este responsabil cu instalarea indicatoarelor rutiere, marcaje,etc
cu avizul si sub supravegherea politiei rutiere.
Nu gasesti exact asa definitia...e folosita in general la cursurile de legislatie cand sunt explicate categoriile de drumuri si indicatoarele ptr. ele (drumuri principale, sau prioritare vs. cele secundare).bogdanpesc scrie:Unde in regulamentele de circulatie apare notiunea de "drumul secundar da prioritate drumului mai principal "..?
Art.57. - (1) La intersecţiile cu circulaţie nedirijată, conducătorul de vehicul este obligat să cedeze trecerea vehiculelor care vin din partea dreaptă, în condiţiile stabilite prin regulament.bogdanpesc scrie:INTEGRAL: Codul Rutier 2018 - OUG 195/2002, actualizata 2018
Asta este codul rutier valabil 2018....nu zice nicaieri de drum secundar/ principal....zice de drum public sau nu
In celelalte cazuri trebuiesc puse indicatoare......poate sunt mai multe coduri/legi de circulatie si nu stiu eu