N-am plecat de la asta, ci de la cea pusa de Dan Mateianu.gor965 scrie: ↑Mie Iun 12, 2019 13:15
De la poza de mai sus am inceput discutiile...lamureste-ne si pe noi care e ordinea de trecere, ca eu am zis 3-1-2 dar se pare ca nu prea cunosc regulile de circulatie...eugen dragnea scrie: ↑Mie Iun 12, 2019 0:48
Ma disperi George cu lacunele tale din domeniul legislatiei rutiere ... si sunt sigur ca mai sunt ca tine ...
Legat de drumul prioritar in intersectiile care au semne aditionale la cele de prioritate (Drum cu prioritate,Oprire si Cedeaza trecerea) va repet, este extrem de simpla treaba, cine este pe LINIA INGROSATA a semnului aditional ARE PRIORITATE, ca deaceea "Doamne iarta-ma" s-au pus acolo, ca sa arate tuturor CARE ESTE DRUMUL PRIORITAR, iar daca este caz de egalitate se aplica regula prioritatii de dreapta.
Asta e putin mai avansata.
Inclusiv asta prezinta o mare anomalie.
Sa pui intrebarea fara sa spui de unde vine masina galbena, ca si cum nu conteaza, deja este o problema.
Daca vine din dreapta si INTOARCE ( ca asa se numeste cand schimbi sensul drumului cu prioritate, valabil si pentru chestionarul lui Dan ), atunci raspunsul este 1,2,3 daca intersectia este mica, la scara din imagine.
Si raspunsul este 3,2,1 daca luam in calcul indicatorul, a carui scara arata clar ca este suficient de lung tronsonul de drum cu prioritate, pana la intalnirea dintre autoturisme, ca acestea sa-si ia dreptul de prioritate.
Cazul 2, cand auto galben vine de jos:
Raspuns 3,2,1 sau 3,1,2 tot in functie de ce luam in calcul, desenul cu intersectia sau indicatorul aditional, in care drumurile fara prioritate NU SE INTERSECTEAZA INTRE ELE !