Daca nici tu nu intelegi ce-ai scris, ce sa mai zic de noicristirac1980 scrie:buna ziua,
as dori parerile celor mai experimentati si/sau cunoscatori in ceea ce priveste o montura completa sau mai bine spus intreg ansamblul care vine dupa inaintas in functie probabil si de modul de pescuit, montura,fundul baltii, pestii vizati , pescuit pe fund sau intre ape etc etc
cu leadcore sau fara leadcore, cu plumb sau momitor etc.
nu stiu sa ma descurc dupa inaintas catre forfac(aici ar fi problema mea), in sensul ca daca schimb o montura sau alta mai rup din inaintas ca sa o fac, desfac noduri, vartej etc.
si mai bine spus odata ce am legat inaintasul de soc si am in capatul lui vartej pot sa fac orice montura de aici inainte fara sa mai modific niciodata partea aceasta?
sper ca m-am facut inteles, cu toate ca daca citesc cele de mai sus nu m-am expirmat prea bine
multumesc.
Allen Besnovich scrie:Daca nici tu nu intelegi ce-ai scris, ce sa mai zic de noicristirac1980 scrie:buna ziua,
as dori parerile celor mai experimentati si/sau cunoscatori in ceea ce priveste o montura completa sau mai bine spus intreg ansamblul care vine dupa inaintas in functie probabil si de modul de pescuit, montura,fundul baltii, pestii vizati , pescuit pe fund sau intre ape etc etc
nu stiu sa ma descurc dupa inaintas catre forfac(aici ar fi problema mea), in sensul ca daca schimb o montura sau alta mai rup din inaintas ca sa o fac, desfac noduri, vartej etc.
si mai bine spus odata ce am legat inaintasul de soc si am in capatul lui vartej pot sa fac orice montura de aici inainte fara sa mai modific niciodata partea aceasta?
sper ca m-am facut inteles, cu toate ca daca citesc cele de mai sus nu m-am expirmat prea bine
multumesc.
Cel mai simplu mod posibil...
Recomandarea mea ar fi sa faci in felul urmator:
-legi textilul de linia principala, folosind nodul albright
-textilul il legi de leadcore, folosind nodul trilene. NU pui agrafa/vartej intre textil si leadcore !!!
-pe leadcore, bagi un clips pentru plumb pierdut , de care atasezi plumbul
-leadcore-ul are la capatul de jos, dinspre montura, un vartej. De acolo legi forfacul. (aici difera, putem discuta mult despre asta)
-forfacul il legi de vartej, prin bucla.
Stii sa faci un forfac ?
DumiD scrie:inaintasul se temina cu o bucla.montura incepe cu o bucla. nu faci nod, nu pui agrafa, bagi bucla-n bucla. daca vrei sa schimbi montura se desface foarte usor, daca n-ai rabdare tai bucla de la montura (nu de la inaintas) si tragi de ce ramane pe bucla inaintasului, se desface imediat.
Majoritatea cui?am vazut ca majoritatea au in capatul textilului vartej si practic de acolo incepe montura
asa mai faceam si eu insa aveam probleme cand se mai rupea tija la momitor sau vroiam sa schimb pe boilies, pierdeam timp cand schimbam monturile.prefer sa-mi leg 10-15 monturi inainte de partida si daca vreau sa schimb rapid de pe boilies pe momitor sau invers tai bucla la montura...2-3 metrii de textil pierduti pe partida n-o fi foc, castigi o groaza de timpciprianradu scrie:eu in afara de montura cu plumb pierdut pe care o leg de inaintas cu bucla in bucla, cele cu plumb si momitor cu tija rigida le fac direct pe inaintas.trec textilul inaintasului prin tija rigida iar la capat leg un vartej cu agrafa rapida pt plumb si un vartej cu anou pt momitor la care leg forfacele.mi se pare ce-a mai simpla varianta si elimin un nod inutil adica acela intre montura si inaintas
--- da, aici nu e problema....problema mea este ansamblul dintre firul principal si forfac.cristirac1980 scrie:Allen Besnovich scrie:Daca nici tu nu intelegi ce-ai scris, ce sa mai zic de noicristirac1980 scrie:buna ziua,
multumesc.
Cel mai simplu mod posibil...
Recomandarea mea ar fi sa faci in felul urmator:
-legi textilul de linia principala, folosind nodul albright
-textilul il legi de leadcore, folosind nodul trilene. NU pui agrafa/vartej intre textil si leadcore !!!
-pe leadcore, bagi un clips pentru plumb pierdut , de care atasezi plumbul
-leadcore-ul are la capatul de jos, dinspre montura, un vartej. De acolo legi forfacul. (aici difera, putem discuta mult despre asta)
-forfacul il legi de vartej, prin bucla.
Stii sa faci un forfac ?
Salut,
Stii sa faci un forfac ?