cristirac1980 scrie:Allen Besnovich scrie:cristirac1980 scrie:buna ziua,
as dori parerile celor mai experimentati si/sau cunoscatori in ceea ce priveste o montura completa sau mai bine spus intreg ansamblul care vine dupa inaintas in functie probabil si de modul de pescuit, montura,fundul baltii, pestii vizati , pescuit pe fund sau intre ape etc etc
cu leadcore sau fara leadcore, cu plumb sau momitor etc.
nu stiu sa ma descurc dupa inaintas catre forfac(aici ar fi problema mea), in sensul ca daca schimb o montura sau alta mai rup din inaintas ca sa o fac, desfac noduri, vartej etc.
si mai bine spus odata ce am legat inaintasul de soc si am in capatul lui vartej pot sa fac orice montura de aici inainte fara sa mai modific niciodata partea aceasta?
sper ca m-am facut inteles, cu toate ca daca citesc cele de mai sus nu m-am expirmat prea bine
multumesc.
Daca nici tu nu intelegi ce-ai scris, ce sa mai zic de noi
Cel mai simplu mod posibil...
Recomandarea mea ar fi sa faci in felul urmator:
-legi textilul de linia principala, folosind nodul albright
-textilul il legi de leadcore, folosind nodul trilene. NU pui agrafa/vartej intre textil si leadcore !!!
-pe leadcore, bagi un clips pentru plumb pierdut , de care atasezi plumbul
-leadcore-ul are la capatul de jos, dinspre montura, un vartej. De acolo legi forfacul. (aici difera, putem discuta mult despre asta)
-forfacul il legi de vartej, prin bucla.
Stii sa faci un forfac ?
Salut,
Stii sa faci un forfac ?
--- da, aici nu e problema....problema mea este ansamblul dintre firul principal si forfac.
am inteles montura ta, stiu sa o fac...
dar daca nu vreau sa folosesc leadcore? sau fac montura data de tine si la un moment dat vreau sa pescuiesc fara leadcore? cum fac? trebuie sa "desfac" nodul trilene...pierd si din textil etc.
am vazut ca majoritatea au in capatul textilului vartej si practic de acolo incepe montura, adica pui sau nu pui leadcore...
daca vrei sa pescuiesti cu naditor/momitor? sau e mult namol pe fund ma gnadesc ca leadcorul nu isi mai are rostul
ma gandesc ca la fiecare tip de montura trebuie sa schimbi tot ansamblul de la textil inspre forfac...[/quote]
Nodul trilene se desface asa, apesi cu unghia pe el (langa vartej) si rigidi in sus pe fir, si se desface, iti ia 3 secunde, nu tai din el, nu pierzi nimic.
Daca nu vrei sa folosesti leadcore, bagi linia principala sau textilul (dupa caz) prin plumb inline/momitor, apoi legi de un vartej prin nod trilene si apoi forfac prin bucla cu vartejul si gata. Iti ia 1 minut sa schimbi montura, cu tot cu desfacutul unei beri