bila fiind solubila, mai bine pastreaza stopper-ul....pharaoh scrie:Varnisul de pe carlig poate sa aiba si 2 mm. E suficient pentru scopul lui acolo. Daca pescuiesti cu plumb striat cu pasta e ok si un forfac de 10 cm. Dar nu mai mult de 12. Pentru arc naditor, maxim 7-8 cm. De stoperul de silicon te poti si lipsi daca pui o singura bila si ochetul din capatul firului de par il faci un pic mai mic decat cel din pozele tale. Bila se va fixa in nodul ochetului, daca ai grija sa nu o strapungi cu o croseta foarte groasa.
Nu stiu pe ce balta urmeaza sa mergi, eu as merge pe niste ace marimea 4. Mie sa nufie prea mic acul de 6 si sa nu intepi corespunzator. Pentru o mai mare atractie poti folosi si pasta. ori un pic pe bila, ori pe plumb. Ideea e ca daca dai cu bile solubile, trebuie sa le verifici la 1h -1,5 h sa vezi cum s-au topit. Bila de 20 mm e ok. daca bila se diminueaza, mai poti rasuci de firul de par pe ac, ca sa scurtezi si sa apropii bila de ac. Oricum felicitari pentru decizia luata, aceea de a-ti construi singur monturile. O sa vezi diferenta.Fir intins.lucian156 scrie:Am adua ceva modificari: am scurtat varnisul, am scurtat rigul la 9cm si bineteles am lasat doar o solubila de 20 cm.