reteta boiliea home made

Lucruri care de multe ori nu ne lasa sa dormim: mixuri, nade, boiliesuri, seminte, arome, pelete, etc.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee, gor965

Scrie răspuns
robert 82
Mesaje: 56
Membru din: Vin Dec 28, 2012 19:45

Re: reteta boiliea home made

Mesaj de robert 82 »

@laci

Sti ce se intampla prin fierbere cu faina predigerata ?
Vancea Robert

szabo laszlo
Mesaje: 59
Membru din: Mar Dec 02, 2008 16:25
Puncte: 0
Localitate: TURDA

Re: reteta boiliea home made

Mesaj de szabo laszlo »

Nu :roll: :?:

Vlad Dracu
Mesaje: 7
Membru din: Vin Feb 01, 2013 0:23

Re: reteta boiliea home made

Mesaj de Vlad Dracu »

george n scrie: Eu faina de peste o sa pun faina de peste LT94 si nu furajera!!
Pot sa intreb la ce se foloseste LT94 daca nu ca furaj ? :wink:

robert 82
Mesaje: 56
Membru din: Vin Dec 28, 2012 19:45

Re: reteta boiliea home made

Mesaj de robert 82 »

szabo laszlo scrie:Nu :roll: :?:
Enzimele din compozitia ei se distrug in totalitate ! Atunci de ce sa nu folosim o faina de peste normala, care de cele mai multe ori costa la 1/2 de pret ?
Vancea Robert

Avatar utilizator
petre iulian
Pescar de competitie
Mesaje: 4345
Membru din: Mie Dec 13, 2006 12:23
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti / zona Pantelimon
Contact:

Re: reteta boiliea home made

Mesaj de petre iulian »

osc1or scrie:mai astept si alte info de la pescarii mai initiati in ale mixurilor
...........

mai taie din gris si malai .....baga biscuiti tocati /pezmet .....foloseste doua tipuri de faina de peste ...
ps. nu sunt expert :D
Membru Fondator al Clubului Sportiv Green Lake

szabo laszlo
Mesaje: 59
Membru din: Mar Dec 02, 2008 16:25
Puncte: 0
Localitate: TURDA

Re: reteta boiliea home made

Mesaj de szabo laszlo »

Enzimele din compozitia ei se distrug in totalitate ! Atunci de ce sa nu folosim o faina de peste normala, care de cele mai multe ori costa la 1/2 de pret ?
Prin hidroliza proteina se transforma in peptide sau aminoacizi ,hidroliza se poate face cu acizi ,baze sau enzime .
Faina de peste predigerata trece printr-un tratament enzimatic in fabrica in instalatii cu mediu controlat ( temperatura ,umiditate ,presiune )pentru o buna activitate enzimatica .La finalul hidrolizei rezulta faina de peste predigerata , reactia de hidroliza( activitatea enzimelor ) inceteaza produsul se ambaleaza si se livreaza beneficiarului .Daca activitatea enzimatica ar continua si dupa ambalare am putea vorbi de un produs pe care cu cat o cumperi si folosesti mai tarziu dupa fabricare cu atat creste gradul de hidroliza( continutul de aminoacizi liberi si peptide ) nu am auzit asa ceva despre ea :!: :?: Sunt de acord cu afirmatia ta ca temperatura distruge total activitatea enzimatica dar in cazul fainii predigerate nu are influenta asupra gradului de hidroliza .Fierberea reduce valoarea nutritiva si continutul de vitamine dar se castiga in digestibilitate ( nu e cazul la faina predigerata )are o valoare digestibila a proteinei de 98 % daca nu ma insel .
Prin 2006 a venit un prieten cu o galeata de Activ-8( Mainline ) si lichidul de activare ,era foarte optimist pentru ca era informat de comerciant ca lichidul de activare dupa ce este amestecat cu mixul declanseaza o reactie de autodigerare (reactie de hidroliza atat la proteine cat si la carbohidrati si lipide ) am fost sceptic de cea ce spune si ca sa fiu sigur de cea ce spune l-am intrebat cat si unde trebuie pastrata pasta dupa framantare ,el a spus ca optional o jumate de ora in frigider dupa care se poate fierbe .I-am explicat ca activitatea enzimatica inceteaza dupa fierbere iar o jumate de ora la frigider este prea scurt ca sa se inbunatateasca valoarea nutritiva a pastei ,varianta solubila ar fi fost mai optima dar pe atunci bila solubila inca era un mit.
O faina de peste obisnuita nu este solubila nu contine proteine hidrolizate ,aminoacizi liberi ,etc fata de cea predigerata .

Avatar utilizator
Sorin Daringa
Mesaje: 877
Membru din: Mar Aug 10, 2010 11:12
Puncte: 0
Localitate: Skjern-Denmark

Re: reteta boiliea home made

Mesaj de Sorin Daringa »

Un ados la mixul meu:
contine: fructoză, dextroză, maltodextrină, concentrat proteic din zer, albus de ou si lapte, vit. C, oxid de magneziu, oxid de zinc.
Nu stiu exact cat sunt bune in mix ultimele 3.Astept un sfat.Multumesc
varianta 2:
concentrat proteic din lapte, izolat proteic din soia, aspartam :roll:
sau varianta 3:
caseinat de calciu, concentrat proteic din zer, praf de albus de ou, aspartam :?:
Imagine

Avatar utilizator
Sorin Daringa
Mesaje: 877
Membru din: Mar Aug 10, 2010 11:12
Puncte: 0
Localitate: Skjern-Denmark

Re: reteta boiliea home made

Mesaj de Sorin Daringa »

Winston scrie:Un ados la mixul meu:
contine: fructoză, dextroză, maltodextrină, concentrat proteic din zer, albus de ou si lapte, vit. C, oxid de magneziu, oxid de zinc.
Nu stiu exact cat sunt bune in mix ultimele 3.Astept un sfat.Multumesc
varianta 2:
concentrat proteic din lapte, izolat proteic din soia, aspartam :roll:
sau varianta 3:
caseinat de calciu, concentrat proteic din zer, praf de albus de ou, aspartam :?:
:?:
Imagine

silviu_ms
Mesaje: 364
Membru din: Dum Mar 08, 2009 14:09
Puncte: 0
Localitate: Targu-mures

Re: reteta boiliea home made

Mesaj de silviu_ms »

nu stiu de ce insisti cu aspartamul, nu i vad deloc rostul, ca indulcitor poti folosi mai degraba melasa sau doze mici de spd decat aspartam, daca vrei un mix pt capturi incearca mai bine extractele sarate si picate, spre exemplu belachanul sau marineamino
spor
:wink:

Avatar utilizator
Sorin Daringa
Mesaje: 877
Membru din: Mar Aug 10, 2010 11:12
Puncte: 0
Localitate: Skjern-Denmark

Re: reteta boiliea home made

Mesaj de Sorin Daringa »

Nu insist..asa sunt mixurile pe care vreau sa le adaug.De aia am pus 3 variate sa-si mai dea omul cu parerea.Multumesc
Imagine

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Nade & Momeli”