Va rog sa ma sfatuiti ce sa aleg, Renault, Peugeot sau Fiat?

Sectiune deschisa pentru orice subiect de discutie.

Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee

viorelb73
Puncte: 0

Re: Va rog sa ma sfatuiti ce sa aleg, Renault, Peugeot sau F

Mesaj de viorelb73 »

Eu am 2 Peugeot si pot spune ca stau foarte bine la fiabilitatea pieselor (nu am avut nici o problemă până acum cu motoarele sau alte piese).
Nu ţi-aş recomanda Fiat, din câte ştiu stau destul de slab la capitolul calitate motorizări!
Sper să găseşti varianta optima pentru tine, la cel mai bun preţ!

Respect

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

Deci:

La motoare mici Fiat e printre primele in lume. Am detinut, de-a lungul vremii, fo' 6 fiaturi Doblo care n-au avut nici o problema.

Renault - Una dintre cele mai proaste raporturi pret-calitate (culminand cu varianta cea mai ieftina logan - "cutie de conserve" pe 4 roti). Piese nejustificat de scumpe (sigur, gasesti mai ieftine aftermarket) si destule probleme de fiabilitate. De unde stiu? Pai in prezent, pentru pescuit, folosesc o gioarsa de Renault Scenic 1998 (imi incape tot calabalacu'), luata de la un amic pe 1000 de euro, si in care, in 2 ani, am mai bagat inca 1000 in reparatii. Ei bine, pe un tambur cutie de viteze - un cub de cauciuc nenorocit - mi-au cerut 440 lei. Pe o bucsa 165 lei. Piese de origine :? .

Peugeot - Partenerul a fost o masina destul de reusita dar, ca si la Renault, daca ai ghinionul sa inceapa sa te lase, te usuca la piese.

Clasamet:

1)Fiat
2)Peugeot
.
.
.
.
Renault - uita de el!

Totusi, desi la masini n-ar trebui sa fie asa, am observat de-a lungul vremii ca, pur si simplu, iti mai trebuie si noroc. Avand in vedere ca masina e SH conteaza mult si de la cine o iei si cum a exploatat-o si ingrijit-o.
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!

gabi1
Veteran

Mesaj de gabi1 »

Legat de cumparaturi diverse un prieten are o vorba:
Imbracaminte- Italia
Parfumuri - Franta
Masini _ Germania
Ceasuri _ Elvetia & Germania
....daca le amestecam este plezneala. :wink:
"Azi oamenii cunosc preţul fiecărui obiect si valoarea nici unuia."
"Nu refuza ajutorul imbecililor; pentru a rămâne sus iți trebuie unanimitate". :-)

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

gabi1 scrie:Legat de cumparaturi diverse un prieten are o vorba:
Imbracaminte- Italia
Parfumuri - Franta
Masini _ Germania
Ceasuri _ Elvetia & Germania
....daca le amestecam este plezneala. :wink:
De acord cu prietenul tau, mai putin partea cu masinile: Japonia. Ma rog, repet, fiecare cu preferintele si cu norocul lui.

shahjaban
pescar de competitie

Mesaj de shahjaban »

Peugeot in niciun caz....6 bucati sunt in firma unde lucrez ( Peugeot Partner ) si toate au avut probleme si mari si mici iar service-ul la ele DEZASTRUOS....( la reprezentanta ).
mai bine Renault sau Doblo ..de Doblo si eu am auzit doar lucruri bune..
chestia cu masini germane e fumata demult...din cauza asta la noi sunt cele mai scumpe masini germane second hand din lume ...dar fiecare cu parerea lui..
Dragos C. - Brasov

popescu59
Pescar de competitie

Mesaj de popescu59 »

Logan MCV de marfa fara geamuri e cea mai buna varianta si perfecta pentru ce doresti tu , sa fie benzina . I-am luat fiului meu anul asta un MCV si e super multumit de el , toate sculele sunt in masina nu se dau jos niciodata . Anul 2008- 3500 eu , super masina pentru pescuit .
Am si un Kango disel dar nu recomand .

matei1971

Mesaj de matei1971 »

La Renault e nasol ca poti nimeri o masina cu probleme si te rupe la piese! Eu as alege VW, faci un efort la banuti acum dar se amortizeaza in timp!
Când esti mort, nu stii asta - dar ii afecteaza pe ceilalti. La fel si când esti prost.

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

Eu as alege VW, faci un efort la banuti acum dar se amortizeaza in timp!
Mda, in 2006 am achizitionat, printre primii in tara (adica printre primii idioti, batuti in cap, tembeli etc :) ), "noul passat limousine B6" (urmatorul dupa "cocosat", o masina incredibila). In 11 luni cat am tinut-o am fost cu ea in service de ... 19 ori! :shock: :shock:

Precum spuneam, in cazul majoritatii brandurilor auto, hotarator e ... "bulanul"!

gabi1
Veteran

Mesaj de gabi1 »

Precum spuneam, in cazul majoritatii brandurilor auto, hotarator e ... "bulanul"!
Ionut, aici este vorba de Autovit unde platesti cca 100 euro, au testere care iti spun exact cati km reali are masina, uzura motorului %, daca are vre-un subansamblu inlocuit, daca are gram de chit,daca vopseaua este cea originala etc. Nu ai cum sa te arzi daca nu te scumpesti la tarate... :wink:
"Azi oamenii cunosc preţul fiecărui obiect si valoarea nici unuia."
"Nu refuza ajutorul imbecililor; pentru a rămâne sus iți trebuie unanimitate". :-)

petre iulian
Pescar de competitie

Mesaj de petre iulian »

Am avut fiat Doblo si dubitza (multijet) si de persoane
Am avut si renault Kangoo dubitza
Am acum Peogeot :lol: :lol: ....

Am facut sute de mii de km cu toate pt. ca am lucrat ani de zile la o firma de transport dar si sute de km pe balti :wink:

Ca spatiu Fiatul este cel mai bun mai ales daca cumperi varianta `lunga .(intre zona de depozitare si sofer este o tabla care nu se desface )
Renaultul este mai ingust dar ai varianta in care transporti ceva mai lung sa poti folosi si spatiul din dreapta soferului .(intre zona de depozitare si scaune este o `plasa care se deschide in dreapta soferului ).

Daca vrei sa scapi de `mirosurile din duba plasa nu este buna pt . asa ceva :wink:

Vara te coci in Renault pt. ca vine caldura si din duba ....la Fiat tabla despartitoare este destul de etansa ...

Daca te intereseaza si specificatii tehnice le pot spune/compara dar am inteles ca nu te intereseaza acest aspect :wink: . Eu am fost cel mai multumit de Fiat doblo multijet dar este mai scump la piese ....dar si alt spatiu .

la Peogeot inca nu mi-am facut o idee dar ca spatiu este ca renaultul :wink:

ps. sa cumperi masina si cu usa laterala la duba :wink:
Membru Fondator al Clubului Sportiv Green Lake

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Liber la Discutii”