Mai dragi pescari nu va mai certati
Am sa povestesc pe scurt ce inseamna o partida pe Dunare la acesti pesti.
Am plecat 3 in echipa sa stam circa o luna pe malul apei dar am luat-o in mana cu viitura, am stat doar 5zile ca a venit apa mare, colac peste pupaza mi-a spart masina si au furat borseta cu acte.
Ca sa prinzi asa ceva trebuie sa dai mancare in apa ca la balamuc, timp de o saptamana bagam cate un sac pe zi pentru 10 lansete, poti sa astepti si o saptamana fara trasaturi pana vine pe mancare dar poti avea trasaturi si a doua zi daca este in zona.
Nu oprim decat exemplare peste 13-14kg, mai da si ciortani de 2-3kg oprim cam unul doi pe saptamana pentru mancare restul merge in apa sa mai creasca (ii aruncam in apa, spre disperarea localnicilor, dupa ce le bagam in gura cate o boaba de porumb sa se obisnuiasca cu gustul
)
Am avut cate 6 saci de porumb de caciula, eu am avut 100monturi cu leadcore, clipsuri pentru plumb pierdut, plumb de 200g, fir mantisul de la kriston, daca facem un calcul 8-9ron montura din 100buc in 5zile am mai ramas cu 47monturi (eu sunt si capos insist pe agatatura ca acolo au dat cei mai mari pesti).
Pentru noi o partida pe Dunare ne duce undeva la 1000-1500ron pe cap de pescar
Acum trageti si voi concluzii
sau sa inteleg de la voi ca pescuitul va fi doar pentru cei cu bani
:?:. Sunt mai multi cei cu bani decat cei fara bani care "tireaza" pestele.
Eu am deschis acest topic sa discutam despre comportamentul acestu-i peste, cum mananca unde mananca....., nu am pus poze ca sa ma laud.
Vad ca sunt putini pescari care dau dupa asa ceva, sunt multi care ravnesc sa prinda asemenea torpile
dar pecuitul pe Dunare este foarte greu.
Doua reguli sunt de baza pentru a prinde asa ceva: pescuiti doar pe cursul Dunarii in anafoare (intoarce apa) si mancare ca la balamuc, cand vine bancul de torpile un sac il "radiaza" imediat dar porumb nu manca numai ei mai sunt carasi platici mreana.....
Daca nu mai gaseste mancare o zi doua au plecat si mai vin greu inapoi
La montura folositi "coronita" cu 5-6 boabe de porumb si carlige nr 2 sau 4 groase in carne ca le dezdoaie ca pe sarme cand il prinde pe os.
Sper ca am spus in mare cum sta treaba cu "sulu". Acum ca este apa mare pe Dunare vom merge pe balti sa ii prindem daca mai reusim
si sa ii eliberam. Va doresc fir intins si spor la critici :lol:pentru invidiosi