Cteno pe Dunare (amurul alb)

Cum pescuim la cteno? Cum prindem amur mare?
Scrie răspuns
Avatar utilizator
popescu59
Pescar de competitie
Mesaje: 2432
Membru din: Joi Noi 10, 2011 9:56
Puncte: 0
Localitate: Buc

Re: Cteno pe Dunare (amurul alb)

Mesaj de popescu59 »

Ne cunoastem destul de bine si am invatat foarte multe de la omu , nu am comentarii este AS in torpile pe Dunare .
Intradevar pescuitul pe dunare la torpile este foarte greu .Nu ma tenteaza .

Avatar utilizator
rdr
Mesaje: 566
Membru din: Lun Ian 23, 2012 15:23
Puncte: 0
Localitate: Teleorman

Re: Cteno pe Dunare (amurul alb)

Mesaj de rdr »

bogdan5 scrie:rdr-ule,
Ia-l cu tine la urmatoarea partida si pe nae(oracolul de la Poroschia), ai grija sa nu mai incerce cu prostovolul ca-si pierde toti incisivii :lol: si nu uita sa-i dai pastile sa nu raceasca... :wink:
:lol: :lol: :lol: :lol:

Avatar utilizator
rdr
Mesaje: 566
Membru din: Lun Ian 23, 2012 15:23
Puncte: 0
Localitate: Teleorman

Re: Cteno pe Dunare (amurul alb)

Mesaj de rdr »

osc1or scrie:
bogdan5 scrie:rdr-ule,
Ia-l cu tine la urmatoarea partida si pe nae(oracolul de la Poroschia), ai grija sa nu mai incerce cu prostovolul ca-si pierde toti incisivii :lol: si nu uita sa-i dai pastile sa nu raceasca... :wink:
Rdr-ule, daca nu vrea nae sa vina, vin eu!!! Jur!!!
Oricand cu placere dar de la intrarea in Teleorman pana la loc va duc exact ca talibanii persoanele rapite (cu sacul pe cap) :lol: :lol: :lol: :lol:

Avatar utilizator
rdr
Mesaje: 566
Membru din: Lun Ian 23, 2012 15:23
Puncte: 0
Localitate: Teleorman

Re: Cteno pe Dunare (amurul alb)

Mesaj de rdr »

cornelserbu scrie:
rdr scrie:Mai dragi pescari nu va mai certati :lol:
Am sa povestesc pe scurt ce inseamna o partida pe Dunare la acesti pesti.
Am plecat 3 in echipa sa stam circa o luna pe malul apei dar am luat-o in mana cu viitura, am stat doar 5zile ca a venit apa mare, colac peste pupaza mi-a spart masina si au furat borseta cu acte.
Ca sa prinzi asa ceva trebuie sa dai mancare in apa ca la balamuc, timp de o saptamana bagam cate un sac pe zi pentru 10 lansete, poti sa astepti si o saptamana fara trasaturi pana vine pe mancare dar poti avea trasaturi si a doua zi daca este in zona.
Nu oprim decat exemplare peste 13-14kg, mai da si ciortani de 2-3kg oprim cam unul doi pe saptamana pentru mancare restul merge in apa sa mai creasca (ii aruncam in apa, spre disperarea localnicilor, dupa ce le bagam in gura cate o boaba de porumb sa se obisnuiasca cu gustul :lol: :lol: )
Am avut cate 6 saci de porumb de caciula, eu am avut 100monturi cu leadcore, clipsuri pentru plumb pierdut, plumb de 200g, fir mantisul de la kriston, daca facem un calcul 8-9ron montura din 100buc in 5zile am mai ramas cu 47monturi (eu sunt si capos insist pe agatatura ca acolo au dat cei mai mari pesti).
Pentru noi o partida pe Dunare ne duce undeva la 1000-1500ron pe cap de pescar :wink:
Acum trageti si voi concluzii :( sau sa inteleg de la voi ca pescuitul va fi doar pentru cei cu bani :!::?:. Sunt mai multi cei cu bani decat cei fara bani care "tireaza" pestele.
Eu am deschis acest topic sa discutam despre comportamentul acestu-i peste, cum mananca unde mananca....., nu am pus poze ca sa ma laud.
Vad ca sunt putini pescari care dau dupa asa ceva, sunt multi care ravnesc sa prinda asemenea torpile :lol: :lol: dar pecuitul pe Dunare este foarte greu.
Doua reguli sunt de baza pentru a prinde asa ceva: pescuiti doar pe cursul Dunarii in anafoare (intoarce apa) si mancare ca la balamuc, cand vine bancul de torpile un sac il "radiaza" imediat dar porumb nu manca numai ei mai sunt carasi platici mreana.....
Daca nu mai gaseste mancare o zi doua au plecat si mai vin greu inapoi :wink:
La montura folositi "coronita" cu 5-6 boabe de porumb si carlige nr 2 sau 4 groase in carne ca le dezdoaie ca pe sarme cand il prinde pe os.
Sper ca am spus in mare cum sta treaba cu "sulu". Acum ca este apa mare pe Dunare vom merge pe balti sa ii prindem daca mai reusim :lol: si sa ii eliberam. Va doresc fir intins si spor la critici :lol:pentru invidiosi :twisted:
mai termina, frate, ca prea-mi aduci aminte de cand pescuiam pe dunare si ma intristez, ma apuca nostalgia...super pescuit, sa mor eu ! pacat ca nu ma mai tin baieriile pentru asa ceva, dar...'mi-aduc eu aminte... :lol: :lol: :lol:
Nu este tarziu niciodata, pe Dunare ma duc si la 80 de ani dar atunci ma leg cu funia de pom sa nu ma traga in apa torpila si iau baitul cu mine sa dea cu lanseta :lol: :lol: :lol:

Avatar utilizator
rdr
Mesaje: 566
Membru din: Lun Ian 23, 2012 15:23
Puncte: 0
Localitate: Teleorman

Re: Cteno pe Dunare (amurul alb)

Mesaj de rdr »

Din pacate cred ca la toamna mai dam la peste pe Dunare (daca se opresc ploile)
http://www.afdj.ro/cote/cote.htm
Creste mereu :(

speed1
Mesaje: 31
Membru din: Lun Mar 18, 2013 19:46
Puncte: 0
Localitate: baile-herculane

Re: Cteno pe Dunare (amurul alb)

Mesaj de speed1 »

[quote="Sorin Ionescu"]@rdr
In curand voi scoate pe piata o gama de nada special conceputa pentru peste mare pe ape salbatice asa ca e mai greu sa-ti dau reteta, insa daca esiti interesat iti voi da gratis sa testezi acest produs in mai multe partide si sa spui public ce parere ai despre el.

Multumesc[/quote Buna ! AM VAZUT AICI CA FACI O NADA ANUME PTR AMUR SA-U DUNARE,as fi interesat sa o testez si eu daca ai fi de acord, multumesc frumos!

carp_fisher
Mesaje: 246
Membru din: Sâm Mai 23, 2015 23:12
Puncte: 0
Localitate: Mitoc - Botosani

Re: Cteno pe Dunare (amurul alb)

Mesaj de carp_fisher »

rdr scrie:
Vladutzz scrie:foarte frumos,
insa aceasta "platica" este o enigma la Nistru, am prins sute de crapi solzosi, insa platica nu se nimerea, nu stiu de ce nu trage...
nadeam cu porumb in cantitati mari si montura era clasica.
este posibil sa descrieti montura? la ce adincime prindeati? si la ce distanta de la fund tragea? pe fir puneam si porumb flotant si baansat si nimic, insa am vazut eu cum stau ei "la pranz" in 7-10 metri de la mal si papau verzaturi. porumbul, nul dorea.
Un sfat ceva?
montura este una pentru cteno, doua sau mai multe boabe cu un flotant intre ele, cat mai lipite de carlig........... dar cu detalii am sa revin mai tarziu cand am sa fac si foto la montura.
in legatura cu adancimea sau substratul nu stiu ce sa zic, am prins pe apa de 3.5m, pe apa de 8m, pe praguri, pe platou de nisip (plaja subagvatica cum ii zicem noi) nu a avut un loc anume unde a "halit" sa pot trage o concluzie clara. Cand a fost timp frumos afara a mancat aproape de mal pe apa mica, cand timpul sa stricat si a inceput vant, furtuna a mancat pe adancime, ceva tipic crapului.
De o singura smecherie sunt sigur, un batran care pescuia la acest peste a zis ca mananca la "zbor" :(
cand am auzit :lol: mam tavalit pe jos de ras, nu a vrut sa mai dea detalii cand a vazut ca rad.
Ce am inteles eu in timp cat am capatat experienta :D despre acel "zbor": acest peste urmareste plumbul dupa ce cade in apa.
Cum am ajuns la aceasta concluzie?!
1. Pestele prins si legat la mal in "ham", eu recuperam o lanseta iar plumbul trecand pe langa el, la urmarit, am crezut ca nu vad bine, am aruncat lanseta la 4-5m de mal in dreptul lui si am inceput sa recuperez, acelasi lucru, pestele venea dupa plumb, cred ca are ceva gena de rapitor in el :lol: :lol:
2. Unele trasaturi au fost la nici un min dupa aruncare, am lansat am pus lanseta in suport si a tras imediat sau la max 10-15min de la lansare, cat timp lanseta "danseaza" pana se aseaza plumbul, de aceea eu nu las lanseta mai mult de juma de ora in apa, muncesc 3-4lansete si sunt mai castigat decat sa bag 30 de lansete si sa le uit in apa.
Si asa am ajuns sa il inteleg pe batran cu "ZBORUL", concluzia, "daca nu ai batran sa-ti cumperi iar daca ai sa il :D .......... RESPECTI" :lol: :lol:
Am sa revin cu foto monturi. 8)
Va spun din experienta unui coleg venit in concediu pentru cateva zile pe Prut. Aceasta intamplare imi intareste ideea sugerata de batranul tau...
S-a dus omul cu un singur bat de feeder. Fir 0.25. Carlig mic etc. Dadea la rame scoase de el din gunoi. Dupa ce i s-au terminat ramele a pus un vierme alb, mare, pe care stim cu totii ca il gasesti, dar nu il iei ca nu ai ce face cu el.
Si stand asa cu momeala in apa, din plictiseala, tot desfacea cateva boabe de porumb in lapte si le arunca din mana spre zona unde se afla momeala in apa. La un moment dat a vazut cu coada ochiului cu ii pleaca lanseta. Si dai tata, drill cu o torpila de 9 kg. Cteno.
L-a scos. Batul (un feeder de la Dome sau cxeva de genu).
Acum eu treg concluzia ca mai important e sa dai cu prastia cate o cupa de boabe, (asta daca iti permite configuratia apei si nu ai dat la 1 km :) din cand in cand. Aude sunetul si vine la hrana. Ceva in genul lui Pavlov.
Fire intinse.



senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Tehnici si Tactici de Pescuit la Ten”