Dar exact cum zici si tu vrei sa te relaxezi,una e sa vina sa se mai uite paznicul la juvelnic alta e sa il ai in carca 24 din 24 mai ales cand nici activitate nu ai e frustrant

Moderatori: Dan Mateianu, Alin Galbenu, gor965
Nu ma complic, doar am vrut sa stie si ceilalti pescari despre ce e vorba, poate doar am avut eu ghinioncornelserbu scrie:oare o plangere la anpc, n-ar fi o alternativa ?
sincer va compatimesc,dar va meritati soarta...si voua va place...."saorma cu de toate"dancalinescu scrie:Balta - "La sina" - Sarulesti Gara
Nu recomand aceasta balta. Haideti sa va relatez intamplarea ce a avut loc Sambata 09.04.2016.
Am ajuns pe balta in jurul orei 6 dimineata.
Ne-am instalat (eram 4 persoane) spre capatul opus al baltii unde aveam informatii de la paznic cum ca ar fi ceva mai putina agatatura. Balta nu are standuri. Se aseaza fiecare si pescuieste unde prinde loc. Desi se pescuieste de pe ambele maluri, nu consider a fi asta o problema pentru ca e destul de lata, fapt care scade sansele de agatatura intre pescari de pe maluri diferite.
In regulamentul baltii se pescuieste cu 5 scule.
Dupa 1-2 ore a venit administratorul baltii cu un Duster si a oprit in dreptul nostru pentru a colecta taxa. Era de 50 lei / 12 ore cu retinere 10 kg crap si caras necontorizat.
Doi dintre noi aveau cate 5 scule. Eu si inca un coleg, aveam 3 respectiv 2 scule. Am negociat cu administratorul si pana la urma in loc de 100 de lei (2 taxe), ne-a luat 80 de lei.
Peisajul, deosebit. Balta e inconjurata de culturi de rapita cat vezi cu ochii.
Problema e ca nu a fost deloc activitate pe balta. Unul din colegi a prins un peste mort de cateva zile (chinezesc). Multi alti pesti morti langa malul apei.
S-a prins un crap comun la circa 3,4 kg care s-a dovedit a fi plin de paraziti.
In rest, s-au prins 2 chinezesti de ~2kg, respectiv ~4 kg cu minciogul. Inotau la 1,5m de mal, la suprafata. Au fost luati din apa direct cu minciogul.![]()
In juvelnic au murit in maxim 30 de minute (cred ca erau bolnavi sau ceva de genul).
In 4 insi, cu aproximativ 15 lansete din care vreo 10 erau feedere, s-a prins crapul amintit mai sus (cel plin de paraziti) si un caras palmas.
Administratorul s-a laudat pe facebook ca a populat cu 1,5 tone de crap si 200 kg de caras dar la o balta uriasa ca asta, e o gluma proasta.
Cam asta a fost experienta de pe aceasta balta. In ciuda peisajului deosebit, nu se merita vizitata aceasta balta.
Vladut Mateianu scrie:Nu este chiar asa.... la Boldesti Gradistea balta costa 60 lei si nu ai limita de peste ! Si cunosc multe cazuri care au prins 10, 15 sau chiar 20 kg la 12 ore !
PS Doar ca pestele este din crescatoria proprie, ei il produc, il cresc, apoi populeaza balta deschisa pescuitului !
e posibil nea victore si ceea ce spune vladutz...stiu si eu cateva locatii care funtioneza pe genul asta de biznis...dar in general sant balti pe vechi platforme de ferme piscicole de pe ..vremuri,cu toata infrastructura necesara ..isi produc singuri puietul,au bazine de crestere cu generatii de peste de la vara 1 -vara 3 si bazinul de pescuit pe care il alimenteaza constant in functie de..vanzarioanavictor scrie:Vladut Mateianu scrie:Nu este chiar asa.... la Boldesti Gradistea balta costa 60 lei si nu ai limita de peste ! Si cunosc multe cazuri care au prins 10, 15 sau chiar 20 kg la 12 ore !
PS Doar ca pestele este din crescatoria proprie, ei il produc, il cresc, apoi populeaza balta deschisa pescuitului !
poa sa fie din orice crescatorie .....pretul de productie la crap depaseste 6 lei kg ,asta ca sa fie dezvoltat si sanatos corespunzator plus timpul pentru a ajunge peste de consum care este de minimum 3 ani ........sigur ca exista si o zi ,doua pe an in care pestele se hraneste ca nebunul si se prinde din orice pozitie dar pana la a fi o balta fara limita de retinere si sa aiba si peste cantitativ pe placul si multumirea pescarilor tot sezonul de pescuit .........in mod sigur in 3-4 luni patronii baltii respective trebuie sa vanda casele si masinile pentru a popula din nou .......
vladut .......poate ne spui si noua profitul de anul trecut de la sulimanu !!!!!