Mai am o intrebare daca se poate.
Pot sa pun intr-o nada de capsuni de exemplu betaina cu aroma de scoica? Sau se pune doar in nada de scoica. Se poate jongla cu aromele in felul acesta?
Am facut pana la urma o combinatie, zic eu, bunicica avand in vedere ca nu prea s-au prins pesti pe balta.
Am combinat cate 1 kg de nada, de capsuni si de miere. Peste am pus ceva viermusi,canepa macinata,porumb,grau,csl,aditiv lichid de la senzor cu betaina si ceva aroma de lucerna.(asta pt momitoare)
Intr-o galeata am bagat 3 kg de peleti de capsuni si de amur.Peste peleti am adaugat csl si betamix cu aroma de scoica amestecat cu apa din balta, dupa care i-am lasat cateva ore sa traga bine lichidul. Am pus si ceva boilisuri ce mai aveam eu pe acolo(cam 300 gr) si ceva ground de scoica ca sa lege putin si sa faca nor. Si sa nu uit de porumb si grau preparat.
(cu astea am facut nadirea de baza).
Am ajuns sambata dimineata la ora 8 pe balta si pe la 11 am reusit sa prind primul ten,fara sa nadesc decat cateva maini de peleti date cu prastia.Toata ziua nu am avut decat 1 rateu si o trasatura scurta. Pe la 6 seara ajunge un prieten cu care m-am inteles inainte cu o zi ca vine si el sa stea peste noapte si ca aduce el spombul sa nadim de seara.Zis si facut. Dupa 4 5 lanseuri cu spombul,in timp ce incarcam pt urmatorul lanseu,aud un tzac ,credeam ca e la vecini si nici nu m-am uitat,pana cand aud frana de la mulineta. Si uite asa a inceput partida incheiata cu 8 amuri si 2 ciortani de 4 kg.Dupa fiecare trasatura mai dadeam 2 3 maini de peleti cu prastia. Eram la capat de sector si aveam atat stufaris cat si ceva crengi cazute in apa. Eu reuseam sa dau pe ambele sectoare in pardea stanga a patului de nada unde am gasit un golfulet in timp ce amicul meu dadea in dreapta, la buza plaurului. Din pacate el nu a reusit sa prinda decat 2 platici(aveam aceleasi momeli la carlig).
Acum nu stiu cat sa fie nada de buna din moment ce doar eu am prins,sau locul isi spune cuvantul.
Incearca si reteta asta.
Tarate de grau, faina de grau, spartura de porumb pus la inmuiat, srot macinat, canepa boabe sau macinata, CSL. Compozitia sa nu fie prea tare, sa stea bine pe momitor dar sa se desfaca repede in apa. Testezi la mal si mai jonglezi cu ingredientele. Iesi mai ieftin. La mine a dat rezultate si la crap si la amur
La carlig porumb cu spuma flotanta.