Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee
Salut Dane,Dan Mitranescu scrie: P.S. nodul este acela in care pui mono in doua, bagi inaintasul prin bucla, rasucesti de 6 ori inainte, de 3 inapoi si il bagi din nou prin bucla, dar invers decat a fost bagat prima data. Nu stiu cum se numeste. Decat sa caut , mai bine am scris cum se face.
Un crap de peste 10kg se scoate cu 0,18 numai cu ceva noroc. Bine ca nu stie ce sa faca.ejas scrie:Salut Dane,Dan Mitranescu scrie: P.S. nodul este acela in care pui mono in doua, bagi inaintasul prin bucla, rasucesti de 6 ori inainte, de 3 inapoi si il bagi din nou prin bucla, dar invers decat a fost bagat prima data. Nu stiu cum se numeste. Decat sa caut , mai bine am scris cum se face.
Dar poti sa ne spui cum ai reusit sa scoti un crap de 29.45 kg pe Corbu, cu fir de 0.18, fara "sa maturi" standurile colegilor, sa rupi firul, etc...???
Ce control poti sa ai la peste 150 de m asupra unui crap de 10, 20 kg cu fir de 0.18??..
Apropo de nod, Albright, din cite stiu pui firul gros in doua (in cazul asta inaintasul), bagi cel subtire prin bucla rasucesti de 6 ori inainte, de 3 ori inapoi si il bagi din nou prin bucla...
http://www.animatedknots.com/albright/i ... crollPoint
Il faci tu invers sau asa a iesit din taste?
Si o ultima intrebare, eu folosesc pe Class inaintas Hakuyo 8 bride de 0.3 si mi se pare excelent. Tu zic ca merge si 0.25?
Multumesc!
Merge numai intre mono si mono, sau textil cu textil.sollo scrie:ce parere aveti de nodul dublu pentru legat doua fire rapid intre ele . pare foarte rezistent ,nu e mare , singurul inconvenient e ca nu e conic ca Albright . http://www.animatedknots.com/doublefish ... crollPoint
--------ejas scrie:, eu folosesc pe Class inaintas Hakuyo 8 bride de 0.3 si mi se pare excelent. Tu zic ca merge si 0.25?
petre iulian scrie:--------ejas scrie:, eu folosesc pe Class inaintas Hakuyo 8 bride de 0.3 si mi se pare excelent. Tu zic ca merge si 0.25?
la ultimul concurs am folosit de 0,25 pe lansete tari cu plumbi de 130 gr si nu am rupt niciodata inaintasul (eram trei aruncatori eu ,Ghita si Zetec ) . Acum vreau sa folosesc si 0,20 sa vedem daca rezista .
Din experienta mea (nu foarte concludenta) nodul Albright se poate face in ambele sensuri.Dan Mitranescu scrie:Dan Mitranescu scrie:
La nodul cu inaintasul se pune in doua numai monofilamentul, iar textilul se rasuceste. Alta varianta nu cunosc.
Cel mai bine, se leaga doua noduri facute diferit unul de altul si se trage de ele. Ala care cedeaza primul este mai slab.danbd scrie:Din experienta mea (nu foarte concludenta) nodul Albright se poate face in ambele sensuri.Dan Mitranescu scrie:Dan Mitranescu scrie:
La nodul cu inaintasul se pune in doua numai monofilamentul, iar textilul se rasuceste. Alta varianta nu cunosc.
Din ratiuni de usurinta in executie, prefer sa matisez monofilamentul pe textil si zic ca si nodul iese cu conul orientat avantajos pentru lansare.
Exista avantaje pe care nu le vad eu daca se matiseaza textilul pe mono? (gen crestere rezistenta la rupere, scadere dimensiune nod etc)
Multumesc,