Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee
Conform ordinului Presedintelui ANPA si asociatiile sunt obligate sa elibereze permisul albastru ANPA, inclusiv nemebrilor. In practica, acestea folosesc tot felul de tertipuri sa n-o faca.gor965 scrie:Sunt disponibile doua tipuri de permise ANPA ...
-unul albastru eliberat de ANPA ptr. apele naturale neatribuite (pentru Dunăre cu brațele sale și Marea Neagră se obține de la sediul ANPA București sau la Serviciile teritoriale ANPA/DPIM Constanța/ANPA)
- altul alb, parca, eliberat de catre asociatiile de pescari, ptr. apele pentru care au obtinut licenta de pescuit sportiv (ma rog, e mai stufoasa treaba, cu plan de management, paza, populari, etc.).
Iti trebuie o copie dupa buletin.
Permisul ANPA -albastru e gratis dar nu-ti da voie sa pescuiesti liber decat pe apele neatribuite. Pe restul apelor pe care asociatiile au contract, va trebui ori sa-ti faci permis la respectiva asociatie ori sa platesti taxa de pescuit pe zi catre respectiva asociatie.Bogdan Timis scrie:De ce sa complic si sa imi iau permis printr-o asociatie si sa nu imi iau singur cu buletinul de la ANPA, in conditiile in care la ANPA e gratis, la asociatie trebuie achitata taxa de membru.
Ceva nu se pupa.
Le gasesti pe sit-ul ANPA. Stiu ca listele se mai actualizeaza...ptr. Moldova e un proces verbal :Bogdan Timis scrie:Merci gor965 pentru lamurire.
Ai idee daca gasesc pe undeva o lista unde e pescuit "la liber" cu permis albastru si care sunt zonele concesionate de asociatii?
Sti ce nu inteleg eu la "sugativele"astea incompetente de la ANPA,daca tot e gratis de ce mai consumam energie si timp inutil sa eliberam un permis?!doar asa ca sa para ca-si merita salariile? nu se putea pescui doar cu buletinul?! Si nu mai bine puneau ei lista scurta cu apele neconcesionate?gor965 scrie: Permisul ANPA -albastru e gratis dar nu-ti da voie sa pescuiesti liber decat pe apele neatribuite. Pe restul apelor pe care asociatiile au contract, va trebui ori sa-ti faci permis la respectiva asociatie ori sa platesti taxa de pescuit pe zi catre respectiva asociatie.