Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee
Materialul este la jumatate fata de FL ca grosime.marian_popescu scrie:Fără să cunosc varianta cea mai buna și mai ieftina, in va ii ăștia, eu mi-aș lua direct elling. Numai la cei 5 ani garanție daca te gândești și că sunt termosudate...
Pentru ce vrei sa folosești barca?
La 2600 de lei îți iei pilot de 3,40 și e super pt Dunăre. Nu că din alea mai mici, de 3,10 sau 2,80 (nu mai știu cum le spune) nu ai putea sa pescuiești, dar au balonul mai mic și nu e prea ok in condiții de valuri.
Eu am vazut asta :marian_popescu scrie:Pai ce material are varianta aia cea mai ieftină și mai buna, cumva PVC peste 2mm, sau hypalon?
Daca ar fi așa, ar însemna că un FL la 3,40 ar trebui sa bată spre suta de kile. Că ellingul are 65. Suficient zic eu că o barca sa poată fi numită solidă.
Am avut allroundmarin samba de 3 metri, cu PVC de 1100. Podina de aluminiu avea cam 20, barca avea cam 22. Plus banchete și vâsle, cam 47. Și dacă nici aia nu e barca rezistenta...atunci mtx spod e sheffield
Doresc o barca de 3m, pentru a pescui 2 persoane din ea.Dan Mitranescu scrie:Inclin catre prima.heineken scrie:Salut
Un sfat, vă rog ce sa aleg...
BARCA KOLIBRI KM–300–D
Barca cu chila gonflabila si podina rigida demontabila cu imbinari din dur aluminiu + bare de regidizare a podinei.
Lungimea ext, cm-300. Interior 202cm.
Latimea ext, cm-160. interior 78cm.
Diametru balonului, cm - 42.Supape de protectie la suprapresiune-2 buc.
Compartimente siguranta - 3+1.
Greutataea suportata ca norma de siguranta pe un singur compartiment kg - 400.
Locuri – 3-4.
Putere motor maxim admis pe placa motor-10.PH.cizma scurta .
Greutatea setului kg – 54.
Dimensiunile pachet cm – 100/40/45.
Materialul folosit este VALMEX PRO BOATS 1,100g/m² in 5 straturi,1 de tesatura dubla de nylon si 4 de polyvinylchlorid cu stratul exterior teflonat pentru protectie
sau
BARCA AQUA-STORM stk300 chila gonflabila
lungime 3 m
latime 1,51m
balon 41cm
3+1 compartimente
greutate transportata 394 kg
se ataseaza motor max 10cp
greutate proprie 46kg
Noua generatie de barci fabricate in Ucraina sunt din pvc cu insertie
de panza, in 5 straturi, 1100g/m2,
Poate cineva sa ma sfatuiasca ce sa aleg intre cele doua.
Sau alta varianta sa nu depasasca 3000 lei
Vă mulţumesc,
La cea din urma nu se leaga greutate proprie de 46kg cu panza de 1100g/m2.
Treaba cu 5 straturi este o vrajeala. Sunt numai 3 straturi.
PVC, panza, PVC.
Impregneaza panza intr-un cauciuc pentru a adera la straturile de PVC. Faptul ca acel material de legatura iese pe ambele parti ale panzei, genereaza "inca doua straturi".
Daca vreti de 2,70m va recomand eu pe cea mai buna si mai ieftina.
Mai sunt numai 4 disponibile.
Tot nu inteleg de ce barca recomandata de mine este mai slaba decat varianta propusa de tine.marian_popescu scrie:Pai nu....hai sa fim corecți, că tot spuneai că nu ai nimic de câștigat din promovarea bărcilor FL
Elling la 3,60 tot 75 de kile are. Dar, intre modelele astea de 3,60 comparația sta in picioare, pt că diametrul balonului este identic și podina asemenea (tot cu îmbinările armate cu aluminiu
La modelul elling de 2,70 balonul este mai mic (de aici, in principal diferența de greutate), plăcile nu sunt armate cu aluminiu. Posibil și din accesorizare sa mai fie ceva diferente, dar eu știu că materialul este identic cu barca de 3,60. Este normal ca FL-ul sa fie dat în mai multi cp, in principiu datorita balonului mai mare.
Eu am mers cu modelul de 2,90 și cu 3,60 și sunt sigur că sunt termosudate și mici diferente de material nu sunt. Accesoriile sunt lipite, la fel ca și banda de material peste îmbibarea longitudinală a balonului (in interiorul bărcii). Dar îmbinările balonului sunt termosudate.
Și chiar cu balonul mai mic, parcă tot într-o barcă termosudata de rus m-aș sui mai repede decât într-una lipită de chinez
Să nu mai amintesc de cei 5 ani garanție, pe care niciun alt rus sau chinez prezent pe piata româneasca nu o ofera
In fine, alegerea este a celui care cumpără. Eu intenționez să îmi iau elling de 3,40, pentru că, pt pescuit din ea, cu cât mai mare, cu atât mai bine. Și pt o persoana, chiar cred că e suficient 3,40
Daca ar fi pt spinning pe lacuri, 2,70 e suficient. Pt plantat, merge și 2,40, sau chiar mai mica
Aici a inceput discutia.marian_popescu scrie:Fără să cunosc varianta cea mai buna și mai ieftina, in va ii ăștia, eu mi-aș lua direct elling. Numai la cei 5 ani garanție daca te gândești și că sunt termosudate...