Moderator: Dan Mateianu
Eu nu merg in Delta. Am fost o singura data, de dragul unor prieteni si am venit cu 200kg de peste ( partida a durat 40 zile, 37 zile pregatire teoretica si 3 zile pe apa ). Cand am tras linie, mai bine ma duceam si il cumparam de la Obor. Singurul castig este distractia si natura. Asa ca nu merge nimeni acolo sa faca bani. Problema este ca cei care cara peste, incurca treburile celor care chiar fac bani din peste.eugen dragnea scrie: ↑Mar Mar 23, 2021 21:46Dan si Vladut,
nu va opreste nimeni sa mergeti in Delta sa luati acasa caras,platica,biban,avat si alte specii, chiar si o prajeala loco din doi crapi si un somn poti sa faci fara sa ai mustrari de constiinta, important este sa constientizezi ca Delta are nevoie de refacere biologica.
Legea a fost data pentru ca braconierii spuneau ca sunt pescari sportivi si justificau pestele din barca cu permisul de pescuit sportiv.
Exemplu:
4 persoane intr-o barca x 5 kg x 5 zile cat zic ei ca au stat in balta = 100 kg , daca nu sunt opriti la control mai fac o tura si tot asa pana cand au terminat de carat tot ce au curentat in noaptea trecuta.
Corectii:
-Dunarea dadea candva peste cat sa manance o tara intreaga, acum deabia mai hraneste judetul Tulcea.
Pe fb le spun pe unde le vad si gata. Oricum nu mai stiu pe unde sunt scrise, ca este un haos total.Vladut Mateianu scrie: ↑Mar Mar 23, 2021 11:14Pe FB nu prea ai cu cine discuta.... cu mici exceptii, sunt multi frustrati care niciodata nu prind nimic ptr ca sunt prosti, dar dau vina pe Delta ca nu mai are peste ! Ei nici nu inteleg dedesubturile acestei "ordonante" , se bucura ca nu o sa mai prinda nimeni de acum ! De fapt acolo este singurul loc in care pot sa macane si sa se simta bagati in seama ca pescari....
Da, Delta are nevoie de refacere biologica, cum zici tu. Atunci de ce pescuitul cu plase si varshe nu a fost interzis ? Eu eliberez crapii cu placere, dar nu sa stiu ca pleaca direct spre sculele pescarilor "profesionisti" care mai si rad de noi ce prosti suntem...eugen dragnea scrie: ↑Mar Mar 23, 2021 21:46Dan si Vladut,
nu va opreste nimeni sa mergeti in Delta sa luati acasa caras,platica,biban,avat si alte specii, chiar si o prajeala loco din doi crapi si un somn poti sa faci fara sa ai mustrari de constiinta, important este sa constientizezi ca Delta are nevoie de refacere biologica.
Legea a fost data pentru ca braconierii spuneau ca sunt pescari sportivi si justificau pestele din barca cu permisul de pescuit sportiv.
Exemplu:
4 persoane intr-o barca x 5 kg x 5 zile cat zic ei ca au stat in balta = 100 kg , daca nu sunt opriti la control mai fac o tura si tot asa pana cand au terminat de carat tot ce au curentat in noaptea trecuta.
Corectii:
-Dunarea dadea candva peste cat sa manance o tara intreaga, acum deabia mai hraneste judetul Tulcea.