Moderatori: Bogdan Zaharia, odoctee, gor965, Adi Forest
Sigur,cristiand scrie:salutare,
multumim pentru detaliere si pentru schita.
ne poti spune si ce dimensiuni au rulmentii folositi?
Salut si "La multi ani !!!"dragoss19 scrie:Salutare si la multi ani.
Mi-am luat si eu 2 ultegra 14000 xsc si vreau sa le fac un upgrade.pe langa ce spunea-ti cu inlocuirea bucsilor 4004 si 15181 am vazut intr-un videoclip ca mai schimba si bucsa 15167 cu 2 rulmenti de aceeasi dimensiune ca si pt busca 15181.Crede-ti ca,daca schimb bucsile 4004 si 15181,sa schimb si asta 15167? Mentionez ca nu sunt foarte convins sa le schimb dar cam toata lumea le schimba de noi.Daca ma lasa administratorul sa pun si link-ul la video sa vedeti despre ce vb.Multumesc
https://www.youtube.com/watch?v=2I0ufyLTkYw
Cred ca inginerii de la Shimano stiu mai bine cum sta treaba. Daca ei conisdera ca mulineta merge fara probleme ani in sir cu bucsa in loc de rulment, au avantajul pretului mai mic si implicit al greutatii reduse. In plus si daca apar pobleme dupa cativa ani de folosinta, tendinta e de a face upgrade catre modelele considerate mai bune si evident mai scumpe. De fapt cam asta e tendinta mondiala in acest domeniu ... utilizatorii cauta mereu modelele mai noi, mai ieftine, sau mai usoare si nimeni nu mai are interes sa fabrice mulinete care merg 10-15-20 de ani, ptr. ca risca sa ramana fara afacere.HENRICH scrie:Sunt multe lucruri pe care nu inteleg,intre ele a-r fi:asa o firma ca Shimano de ce scarbeste pe 3-4 rulmenti,nu cred ca fi o suma care a ridica pretul considerabil a mulinetei.