Sunt lansetele cu care am pescuit tot sezonul 2017. M-am inteles atat de bine cu ele, incat vom fi parteneri si in 2018 ! Nu sustin ca sunt cele mai bune lansete de pe piata, nici nu cred ca poate cineva sa faca aceasta afirmatie despre o lanseta. Dupa parerea mea, lansetele sunt ca femeile. Daca ti se potrivesc si sti sa le folosesti, obtii maximul de la ele ! Iata care este dupa parerea mea profilul utilizatorului de Intensity XS1 : forta medie in brate, priceput in accelerarea de final din timpul lanseului, iubitor de arta drilului cu pesti mari si fire subtiri, dornic de lanseuri la distante mari.
Actiunea lansetei este semirapida, greutatea de doar 421 de grame, dar incredibil de rezistenta. Din lipsa de spod am folosit-o la nadire, cu spomb mare si chiar racheta de nadire clasica. Nu au fost probleme, chiar daca am lansat si cu 160-180 grame per racheta, la peste 100 m. Nu va recomand sa o folositi ca spod, are alta destinatie lanseta, dar dupa un asemenea test am prins mare incredere in ea !
De asemenea, un aruncator mediu, ca mine si multi alti pescari, ar fi bine sa nu se repeada catre lansete foarte rigide(puternice), acele lansete ating intradevar distante mari, dar DOAR in mainile potrivite, puternice si bine antrenate.
In concluzie, XS1 este o lanseta care poate face dintr-un aruncator slab unul mediu, iar dintr-unul mediu unul de top. Constructia ei compenseaza lipsa fortei pescarului, trebuie doar putina tehnica, incredere ca nu se rupe niciodata si accelerarea bine gandita din lanseu. Este o lanseta care compenseaza lipsa de experienta a pescarului in drill, preluand posibilele erori de manevrare ale crapului. O recomand atat pescarilor de competitie care folosesc fire subtiri in cautarea lanseurilor la distante mari, cat si celor fara prea multa experienta, dar care vor sa plece pe un drum corect, fara sa faca rabat la calitate. Mai devreme sau mai tarziu tot la calitate or sa ajunga !