Am stat 6 zile, in zona Crisan, intr-un loc pe Dunarea Veche unde curentul era aproape inexistent. Am pescuit cu rod-pod, avertizori si swingere, exact ca la balta. Adancimea la care am pescuit era de 6 metri, iar substratul era destul de tare si fara agatatura. La carlig numai bile tari, de minim 24 mm sau 2 de 18 sau 20 mm ! Uneori, am fortat si cu bile de 30 de mm la carlig, dar nu au facut selectia. A mers bine si Impactul, dar Planet 1016 a fost nr. 1 !!!! Dupa balizare(la circa 100 m de mal) am nadit puternic cu solubile Impact si 1016, astfel : in prima zi 60 kg, in a doua zi 50 de kg,apoi 30, 10 si....porumb, cand am ramas fara solubile.... Trasaturile au inceput a doua zi dupa nadire, primul fiind un suian de circa 8 kg. Apoi a inceput nebunia : 11 kg, 12 kg, 14 kg, 15.5 kg(recordul meu personal in delta !), in total peste 500 de kg de crap .....Daca puneai solubila la carlig, in 10 minute intra caras sau ciortan, cred ca se adunasera toate ciprinidele din delta pe patul nostru de nada !
De a 4-a zi trasaturile au inceput sa se rareasca, direct proportional cu cantitatea de bile aruncate in apa . In ultima zi am avut doar 2 trasaturi, cu toate ca in dupa-amiaza precedenta nadisem cu 20-30 kg de porumb preparat.....dar fara niciun boilies, se terminasera !
Cel mai mare peste l-a prins prietenul meu Ionut Nistor, din pacate nu a fost cantarit deoarece a fost eliberat prematur,imediat dupa sedinta foto, dintr-o greseala de manevrare.... Va las pe voi sa apreciati cate kg a avut !
Mai multe detalii in nr. din noiembrie al revistei AVP.
PS In stanga noastra, 2 pescari pitesteni, care au pescuit primele 3 zile exact ca noi, dar nadind cu porumb. Rezultate: carasi, ciortani sub 1.5 kg si ...atat ! Apoi, au pus bile la carlige(12 ore) pe acelasi pat de porumb....tot nimic ! In clipa in care au nadit cu circa 4-5 kg de solubile , a inceput macelul :15-20 de bucati intre 2 si 8 kg in prima zi...etc...
200 de kg de boilies !!! curate nebunie !
Cu doua nu te ploua !
Dar montura ? Cat costa montura ?
Oare or sti crapii deltei cat costa lansetele astea ?
Prima trasatura, la 12 ore dupa nadirea masiva cu 60 kg solubile…
7.5 kg…primul crap dintr-o serie de 20 !
4 x 4, bateria este gata de lupta !
Drill din barca…pe mal !
Crap salbatic…pare peste 10 kg !
13 kg, cam frumos ! Deja a inceput purgatia, bilele si-au facut efectul !
20 de crapi in 24 de ore ! Parca as pescui in vreo crescatorie sau la Tancabesti !
15.4 kg,cu el incepe o noua serie de 18 bucati….
Si o binemeritata pauza ptr. o …racoritoare !
…si o pastrama de …oaie de delta !
Credeti ca o fi gustoasa pastrama ?
Nu bei, nu prinzi ! Clar !
Costelus si o veche pasiune ! Pacat ca nu a avut timp mai mult, stiucile erau la fel de active ca si crapii !
Un Octavian Cotescu modern….Oare cine o fi in locul lui Toma Caragiu ?
Oare cu care sa incep ?
Dumnezeu sa ne impinga in bine !
Jandarmul se intoarce ……..
Cu un frumos suian de circa 20 de kg ! Premiul de captura a fost adjudecat…Planet 1016 si-a facut datoria pe deplin !
Premierea membrilor expeditiei . Atmosfera super incordata….
Cel mai mare sic el mai mic …caras ! Pardon, crap !
Asta a fost tot ! De fapt a fost simplu……solubile sa ai !