72 de ore de pescuit la Sarulesti, intre Becker si Buduroi.
Impreuna cu colegii mei Costel Stanilea si George Slave, am fost sa testam niste noi boiliesuri Senzor Planet, denumite Turbojet (tari). Am avut doar bile de 24 si 30 mm , stiam ca balta geme de ciortani sub 4 kg si nu am riscat cu solubile. Dupa 2-3 ore de cautat cu sonarul, am ales 3 locuri, unul pe un platou cu apa de 2 m, un prag de 5 m si cea mai adanca apa gasita, aproape 8 m. Am nadit masiv, cu circa 5 kg pe fiecare "cuib", apoi am dus cate 2 lansete pe fiecare pat(intre 200 si 300 de metri).
Dupa 4 ore a inceput macelul, intai pe 2 m, apoi si pe celalalte adancimi. 8 kg, 10 kg, 9 kg, 12 kg...etc fara numar.....Am inceput sa folosim la carlig numai bile de 30 mm, in speranta ca vom face selectie. Apoi, cate 2 de 30 mm ! Am marit distanta intre carlig(nr. 1/0 P-Line) si bile la 7-8 cm si tot nu au aparut diferente, tragea constant , intre 4 si 12 kg.
Am incercat pescuit izolat, plantata la nimereala si cu doar o mana de bile. Aceleasi rezultate, dar mult mai rare. Intre timp paturile initiale produceau constant, pesti cacau in continuu....
In total au fost cateva sute de kg de crap, driluri de exceptie, 99 % dintre crapi nefiind prinsi niciodata....Un peste de 5 kg pleca din bait de iti era frica sa intepi...si asta in conditiile in care lanseta era plantata la 300 de metri !!!!!!!!
O partida superba, obositoare, care ne face sa revenim cat de curand la Sarulesti.
PS Pret pachet vineri-luni, 200 euro/2 pescari.Cort si barca incluse....
Voi reveni cu poze.