Pescuitul de zi începe la ora 06.00 şi se termină la ora 18.00.
Pescuitul de noapte începe la ora 18.00 si se termina la ora 06.00.
Din momentul intrării pe teritoriul amenajării piscicole circulaţia cu autovehicule se face cu viteză redusă (max. 5 km/h).
Toate autovehiculele, fără excepţie, se parchează pe drumul pietruit în dreptul locului de pescuit .
Fiecare pescar se va aşeza numai în dreptul locului marcat pentru pescuit, acest lucru fiind indicat prin două borne de culoare verde şi va pescui numai pe direcţia ÎNAINTE.
Este interzis pescuitul pe poduri sau în afara standurilor special amenajate.
Se poate pescui cu maxim 4 scule (lansete sau undiţe) obligatoriu dotate cu un singur cârlig şi plumb sau momitor pierdut.
Pescarii vor trebui să fie dotaţi cu saltea de primire şi spray dezinfectant (se poate închiria de la personalul care încasează taxa, contra sumei de 5 lei).
Este strict interzis pescuitul la BOMBĂ.
Este interzis să pună peştele în acelaşi juvelnic sau sac de pastrare 2 sau mai mulţi pescari.
Capturile de CRAP care au greutatea sub 1000 gr. vor fi eliberate imediat ce au fost prinse, în stare vie şi fără a fi rănite.
Exemplarele de CRAP ce depăşesc 4 KG se fotografiază şi SE ELIBEREAZĂ în stare vie şi fără a fi rănite. Pestele rănit sau mort din vina pescarului se va plăti de către acesta cu preţul de 30 lei/KG fără TVA. Fotografiile pot fi postate cu acordul ambelor părţi pe pagina de internet
www.baltasolacolu.ro
Capturile accidentale de şalău, somn sau sturion se eliberează necondiţionat.
Sunt interzise injuriile, muzica, chefurile şi oricare alte activităţi care pot deranja ceilalţi pescari aflaţi pe baltă.
Pescarii vor folosi numai locurile special destinate pentru grătar sau pot face gratar la standul de pescuit intr-un gratar prevazut cu picioare.
Standurile se vor lăsa curate, gunoiul fiind strâns în sacii primiţi la venirea pe baltă şi depozitaţi în zona special amenajată.
Fiecare pescar poate fi însoţit de o persoană cu drepturi şi obligaţii egale în ceea ce priveşte pescuitul( se poate pescui în echipa de 2 dar nu mai mult de 4 scule şi într-un singur stand).
Pe toata durata partidei de pescuit personalul amenajării piscicole are dreptul să controleze şi să cântărească peştele capturat de pescari.
La încheierea partidei de pescuit se va cântări peştele capturat. În cazul în care cantitatea capturată depăşeşte cantitatea prevăzută în regulament pentru taxa plătită, peştele reţinut în plus se va elibera sau se va pastra contra unei taxe de 15 lei/kg, preţ fără TVA pentru crap (ATENŢIE: se pot reţine doar exemplare cu greutăţi între 1 şi 4 kg)
Nu exista limita pentru cantitatea de peste specia Caras, acesta se poate retine in orice cantitate.
Înainte de instalarea pe locul de pescuit se va consulta prezentul regulament şi se va achita taxa corespunzătoare după ce pescarul este de acord cu aceste reguli.
Chitanţa eliberată se va păstra pe toată durata partidei de pescuit.