Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee
Ce bine ar fi daca majoritatea ar pescui cu navomodelul pentru motivele enumerate de tine mai sus! Eu am observat ca, in majoritatea cazurilor, cei care pescuiesc cu barcuta nu o fac pentru a proteja pestele neaparat, ci pentru simplul fapt ca e mult mai comod.Florin Pata scrie: ↑Lun Mar 23, 2020 22:50Culmea e cand pe cei cu ''barcuta'' ii comenteaza cei care merg cu barca si sonar !
Si ca sa raspund unui user de mai sus , tot pe limba lui e ca daca te duci cu barcuta...ai mult mai multe sanse la peste si e similar cu a te duce cu o masina de fite si agatarea celor mai frumoase fete , panaramele ramanand celorlalti .
Pescuitul cu barcuta inseamna o gramada de avantaje pentru pesti , balti si natura :
- eliminarea a zeci de mii de fire din apa ale celor care pentru a accede cativa metri in plus merg cu fire de 0,18 deoarece la plantat poti da cu fire oricat de groase vrei
- eliminarea din apa a zeci de mii de monturi , plumbi , momitoare , carlige si altele rupte in lansari si in dril
- eliminarea a zeci de mii de ''proiectile'' care pot pocni pestii la intrarea plumbilor in apa
- eliminarea chinuirii a mii de pesti care umbla cu o montura in gura si trag dupa ei plumbi si sute de metri de fir
- pot continua
Va puteti interesa pe Moara Vlasiei ....cate barci pline au scos de acolo .
Avantajele navomodelului exista doar in cazul pescuitului la distanta , pentru ca poti sa duci multa nada departe si in punct fix .
La pescuitul de aproape un pescar cu experienta care detine spod , cobra si spomb poate lua mai mult peste decat unul cu navomodel .
Iar daca ala cu navomodelul merge la 150-250 de metri , nu te deranjeaza cu nimic , nu iti ia pestele tau , chiar daca poti arunca acolo ...nu poti duce nada .
Problemele deranjante apar pe baltile unde sunt standurile apropiate si DOAR pentru ca cei cu navomodel sunt deranjanti ca prind mai mult .
Eu as prefera oriunde sunt standurile apropiate , un vecin cu navomodel , decat unul care arunca constant peste firele mele .
Solutia e sa-ti iei navomodel , sa-ti iei spod&spomb&cobra si sa gasesti locuri bune de pescuit pana unde poti duce nada sau sa nu te mai intereseze ce prind altii .
Pe de alta parte va recomand tuturor un experiment . Stim cu totii ca cei mai mari crapi sunt speriosi . Incercati sa mergeti pe o balta unde se vad in apa multi crapi si sa aruncati cu 400 de mii de pietroaie in ei !!! E similar cu a tranti in apa 400 de mii de spomburi si plumbi/momitoare ! Navomodelul este extrem de silentios !!!
Spor !
Esti sigur ca panaramele nu sunt alea care vin la masina?!Florin Pata scrie: ↑Lun Mar 23, 2020 22:50Si ca sa raspund unui user de mai sus , tot pe limba lui e ca daca te duci cu barcuta...ai mult mai multe sanse la peste si e similar cu a te duce cu o masina de fite si agatarea celor mai frumoase fete , panaramele ramanand celorlalti .
Ce legatura are ce ai scris aici cu faptul ca in loc sa lansezi, duci cu barca?Sa ne documentam despre balta unde mergem, sa pregatim nada de acasa, sa avem deja monturile pregatite, etc. Stiu, multi vor spune ca au timp putin si nu pot sa faca toate acestea dinainte. Totusi, ma gandesc ca daca pescuitul este cu adevarat o pasiune pentru tine, ai avea timp sa te ocupi de ea asa cum se cuvine.
In aceeasi logica ala care vaneaza cu arcul pe F&H e un dobitoc involuat si ar trebui sa foloseasca doar arme cu luneta?! Sau hai sa nu mai urce nimeni pe Himalaya pe jos ca doar s-a inventat elicopterul...Alin Galbenu scrie: ↑Mie Mar 25, 2020 10:53Ps: se numeste evolutie, altfel pescuiai si acum cu trestie indreptata la lumanare si cu mamaliga.