DILEMA

Cum prindem crapi? Prin ce metode, ce tactici, ce tehnici de pescuit folosim?

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

macara88
Puncte: 0

DILEMA

Mesaj de macara88 »

Detin un navomodel si nu stiu exact cum sa plantez cu el,( astfel incat sa nu stric mulinetele ) adica cu ajutorul bairunnerului sau cu ajutorul franei de fata ( cea care te ajuta in drill cu pesti )????

Marian Cosereanu
pescar de competitie

Re: DILEMA

Mesaj de Marian Cosereanu »

nici cu una, nici cu alta.
Dai galetul mulinetei ca si cum ai arunca cu lanseta.
Nume utilizator schimbat din gazaru

macara88

Mesaj de macara88 »

gazaru scrie:nici cu una, nici cu alta.
Dai galetul mulinetei ca si cum ai arunca cu lanseta.
Pai daca fac asa iese fir mult nu ?? Ca de exemplu daca plantez cu 2 lanseta nu pot sa tin firul tensionat la ambele :roll:

GeorgeB

Mesaj de GeorgeB »

pai nu il tii tensionat ... il intinzi dupa ce ai plantat.

popescu59
Pescar de competitie

Mesaj de popescu59 »

Am vazut ca regula de baza asta este care o spune gazaru , dar eu nu am plantat nici o data asa ,intodeauna merg pe baitraner si asa nu dau ocazia ca firul sa fie prins la elicile navomodelului. Si inca un sfat cel mai corect si mai corect este sa plantezi cite o lanseta , cind plantezi 1 o poti face singur lejer cind plantezi 2 E foarte greu sa plantezi singur si mai ales in modul clasic este aproape imposibil.
La varianta mea daca folositi mulinte mai vechi firul va fi rasucit daca folosesti mulinete de generatie mai noua va merge perfect .
In varianta clasica daca bate vintul nu poti planta nici macar o lanseta darmite 2, vintul iti ia firul si il duce unde vrea el si cit vrea el .

Madalin Dirla
Pescar de competitie

Mesaj de Madalin Dirla »

Indiferent de generatia mulinetelor daca plantezi cu baitrunnerul firul se va rasucii,ca sa nu se rasuceasca firul trebuie plantat cum zicea GAZARU :wink: .

popescu59 scrie:Am vazut ca regula de baza asta este care o spune gazaru , dar eu nu am plantat nici o data asa ,intodeauna merg pe baitraner si asa nu dau ocazia ca firul sa fie prins la elicile navomodelului. Si inca un sfat cel mai corect si mai corect este sa plantezi cite o lanseta , cind plantezi 1 o poti face singur lejer cind plantezi 2 E foarte greu sa plantezi singur si mai ales in modul clasic este aproape imposibil.
La varianta mea daca folositi mulinte mai vechi firul va fi rasucit daca folosesti mulinete de generatie mai noua va merge perfect .
In varianta clasica daca bate vintul nu poti planta nici macar o lanseta darmite 2, vintul iti ia firul si il duce unde vrea el si cit vrea el .

Gabi Tomulescu

Mesaj de Gabi Tomulescu »

din experienta proprie daca plantezi slabind frana tamburului sau deblocand batrunnerul firul se rasuceste. Nu se vede imediat dar dupa o partida de cateva zile firul va fi afectat destul de rau. Daca situatia permite cel mai bine e sa plantezi cu firul liber. Te poate ajuta un plumb backleads care va ajuta la scufundarea mai rapida a firului.
The One Team Romania
Event Promoter IBCC

popescu59
Pescar de competitie

Mesaj de popescu59 »

Si daca se rasuceste firul care este problema??? Cu ce afecteaza??? Mulinetele care au antirasucire de ce nu rasucesc firul?
Eu folosesc mulinetele cu firul numai la plantat , daca vrei sa le folosesti si la aruncat este o problema daca le folosesti numai la plantat chiar daca rasuceste firul nu are absolut nimic.Bai bine fir rasucit decit fir prins la eliciile navomodeluluicind firul este lasat slab acesta coboara in apa si la cea mai mica neatentie firul intra la elicie , tinindul cit de cit intins reusita plantarii este suta la suta . Eu am spus pescuiesc numai si numai la plantat si plantez cum v-am spus fara ca macar firul sa-mi fie rasucit pe mulineta . Am incercat varianta cu firul liber si am pierdut 80-100 de m de fir la ambele mulinete , plus ca barcuta am adus-o inapoi trasa de lansete. Acum procedezi cum ti se pare cel mai comod experimenteaza ambele pareri si vei vedea singur varianta optima tie.
Dl Gabi se discuta despre plantat cu vaporasul nu cu barca.

Gabi Tomulescu

Mesaj de Gabi Tomulescu »

am inteles.
de aceea am si spus daca situatia permite.
Firului rasucit ii este afectata rezistenta si se si micsoreaza in diametru.
Ideal e sa plantezi cate o lanseta.
Aveti dreptate ca este mult mai comod si mai sigur plantatul cu ajutorul baitrunnerului. Si eu fac la fel daca plantez de unul singur chiar si cu barca.
Dar trebuie tinut cont de felul in care este afectat firul pe termen lung.
The One Team Romania
Event Promoter IBCC

popescu59
Pescar de competitie

Mesaj de popescu59 »

Eu pe fiecare sezon inlocuiesc firul daca nu de 2 ori pe sezon.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Tehnici si Tactici de Pescuit la Crap”