Explicatie necesitate inaintas?

Cum prindem crapi? Prin ce metode, ce tactici, ce tehnici de pescuit folosim?

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
Andrei I
pescar de competitie
Puncte: 0

Explicatie necesitate inaintas?

Mesaj de Andrei I »

In cele ce urmeaza vreau o explicatie pt ajutorul oferit de inaintas la lansare...nu alte motive pt care e bun inaintasul...

Cu inaintas textil lasezi mai departe! OK! Dar de ce?

eu unul am gasit ca singura explicatie ca lansezi mai departe cu inaintas textil numai daca diametrul acestuia este mai mic decat al liniei principale..sau/si pt ca inaintasul textil este mai usor in comparatie cu aceeasi lungime de fir mono.

Din aceasta explicatie..care nu stiu daca e sau nu corecta pot deduce ca lansarea va fi mai lunga cel mult cu lungimea inaintasului textil decat o lansare fara inaintas...dar am vazut pareri cum ca inaintasul textil nu trebuie sa fie mai lung de 12 metri ca altfel te incurca la lansare....DECI NU MAI INTELEG NIMIC.

Cine poate sa imi dea o explicatie valabila sa o faca :)

Macar sa stiu si eu de ce folosesc inaintas:)

Andrei
Milionar excentric

mirceaef

Re: Explicatie necesitate inaintas?

Mesaj de mirceaef »

Andrei_crapar scrie: Cu inaintas textil lasezi mai departe! OK! Dar de ce?
Pt ca numai asa poti sa incarci lanseta fara sa rupi firul. Inaintasul are rolul de a prelua socul aruncarii. In functie de greutatea plumbului poti sa-ti alegi un inaintas cu rezistenta mai mica sau mai mare dar in principiu mono sau textil peste 30 lbs.

Poti sa dai si cu inaintas de 6 metri, depinde cat cobori plumbul de la varful lansetei, ideea e ca trebuie sa ai macar 3-4 spire de inaintas pe tambur in momentul aruncarii, altfel tensiunea se poate transmite pana la linia principala si cel mai probabil iti cedeaza nodul dintre linie si inaintas.
Epure-Fusu Mircea
Carping Club

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

Andrei, cred ca faci o cunfuzie. Ptr. a arunca la distante foarte mari, de multe ori suntem nevoiti sa pescuim cu fir subtire( 0.21, 0.23 etc). Dar socul produs zvacnitura de la aruncare il rupe mereu..asa ca suntem nevoiti ca primii metri sa fie cu rezistenta mare : fir textil sau guta groasa(0.40 mm).Lungimea optima este in jur de 7-10 m, un inaintas mai lung scazandu-ti din lungimea lanseului.

PS Atentie, inaintasul textil NU este recomandat in pescuitul in agatatura dura ( gen butuci, ziduri, etc) !
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

George-Alexandru
Partener Crapmania.ro

Mesaj de George-Alexandru »

un alt aspect mai este si lipsa elasticitatii inintasului textil ,din aceasta cauza nu se va pierde din forta imprimata aruncarii si plumbul va pleca mult mai rapid.
Ultima oară modificat Vin Sep 21, 2007 10:27 de către George-Alexandru, modificat 1 dată în total.

petre iulian
Pescar de competitie

Mesaj de petre iulian »

George-Alexandru scrie:un alt aspect mai este si lipsa elasticitatii inintasului textil ,din aceasta cauza nu se va pierde din forata imprimata aruncarii si plumbul va pleca mult mai rapid.
:shock: :shock:

mirceaef

Mesaj de mirceaef »

Vladut Mateianu scrie: PS Atentie, inaintasul textil NU este recomandat in pescuitul in agatatura dura ( gen butuci, ziduri, etc) !
Gresit, Vladut,
inaintasul (cat mai lung posibil!) ESTE recomandat in agatatura, de orice fel ar fi ea, dar ce-i drept recomandarea e facuta numai de producatorii de profil ... :D
Epure-Fusu Mircea
Carping Club

Andrei I
pescar de competitie

Mesaj de Andrei I »

Lamurit ! Multumesc tuturor.

Andrei
Milionar excentric

PANAIT CEZAR

Mesaj de PANAIT CEZAR »

Si ca sa ai problema rezolvata total eu iti scriu si cum calculezi rezistenta inaintasului:
PLUMB INAINTAS
3 OZ - 30 LBS
3,5 OZ - 35 LBS
4 OZ - 40 LBS
Mai simplu:se ia greutatea plumbului in grame,se imparte la 6 ,iar rezultatul se converteste in kg.
PLUMB INAINTAS
85 g - 14,1 kg
100 g - 16.6 kg
115g - 19,1 kg
ORICE S-AR INTIMPLA FII OM,PESTE N-AI CUM SA DEVII!

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Tehnici si Tactici de Pescuit la Crap”