Nu vreau sa intru in nici o polemica legata de inaintasul conic sau neconic.stasgutu scrie:greu o fi sa mai taie din el, nu? de unde e mai subtire. nu cred ca vrea sa pescuiasca cu fir de 0.2 oricum. eu tai cativa metri din cel conic pana unde vad ca e apropiata grosimea inaintasului cu firul principal, fac nod si aia e. nu te pune nimeni sa pui tot inaintasul conic de 10-12 m.robert_anisoiu scrie:Monofilamentul conic are avantajul ca iti iese nodul dintre firul principal si inaintas mai mic, mai finut. Dezavantajul este ca este foarte lung si fura distanta din aruncare.Ursu Florin scrie:Doar monofilament conic se pot sa folosesc ?
Parerea mea am spus-o mai sus. 7-8 metri de 0.40 si ai rezolvat problema inaintasului.
Cele bune,
Inaintasul conic are o portiune conica de 8 metri, dupa care este monofilament de 0.57, sa zicem, pe o lungime de 7 metri. Tai maxim doi metri din portiunea subtire. Mai tai doi metri din portiunea groasa ca mai mult nu poti, trebuie sa-ti ramana fir gros doua-trei spire pe mulineta+o lungime si jumatate de lanseta. Tot ramai cu 11 metri de inaintas.
Ca idee, si eu am folosit inaintasul conic destul de mult timp. Insa era scump si uneori si greu de gasit. Apoi am recurs la solutia cu mono de 0.40, pe care am gasit-o si o gasesc super ok. Folosesc 7 metri de inaintas, nodul este ok, dintr-o rola am inaintas pana ma satur. Oricum, vad ca faci parte dintr-un club, deci probabil participi des la concursuri. Ce faci daca rupi toti inaintasii conici? Strangi lanseta si mulineta si le pui in huse sau cauti o solutie? Si solutia nu este un mono mai gros?
Cele bune,