Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee
Masa musculara nu este benefica intotdeauna pentru obtinerea performantei. Un factor pe care observ ca nu il ia nimeni in calcul este viteza executiei. Fizica tine cont de ambele unitati atunci cand stabileste aruncarea unui obiect. Ori viteza nu prea are treaba cu masa musculara.DumiD scrie: pentru aruncari extreme iti trebuie brand, exemplele date pana acum sunt mai degraba exceptia de la regula, nu regula.
Aleluia! Asta incercam si eu sa transmit cand faceam paralela intre aruncatorul de greutate si aruncatorul de sulita!Dan Mitranescu scrie:Masa musculara nu este benefica intotdeauna pentru obtinerea performantei. Un factor pe care observ ca nu il ia nimeni in calcul este viteza executiei. Fizica tine cont de ambele unitati atunci cand stabileste aruncarea unui obiect. Ori viteza nu prea are treaba cu masa musculara.DumiD scrie: pentru aruncari extreme iti trebuie brand, exemplele date pana acum sunt mai degraba exceptia de la regula, nu regula.
De exemplu in tenis, sport care in linii mari aduce ca executie a loviturii cu aruncare din pescuit ( bratul intins pe deasupra capului ), nu prea vezi brand. Daca te uiti la Federer , zici ca il bate vantul .
Exact! De asta i-am dat tehnicii 99%.DumiD scrie:otg 281,75m
180,5.....osc1or scrie:O sa fac si eu un test personal.
Acum arunc vreo 180m doar cu plumb cu fir de 25 la 135 kg.
O sa slabesc vreo 45 kg sa arat si eu ca Djokovic sa vad cat o sa arunc dupa )
Va tin la curent )))
O spui pe ton de gluma, dar ai de castigat la toate capitolele, in toate sporturile pe care le practici . Numai daca ai meci cu cantarul poti sa pierzi.osc1or scrie:O sa fac si eu un test personal.
Acum arunc vreo 180m doar cu plumb cu fir de 25 la 135 kg.
O sa slabesc vreo 45 kg sa arat si eu ca Djokovic sa vad cat o sa arunc dupa )
Va tin la curent )))