DumiD scrie:Pai de-aia câștigă, că-i sfătuiesc pe ceilalți să pescuiască cu zig-rig
Serios vorbind, montura prinde pește, nu zic nu, dar doar în anumite condiții. Dacă era așa mare jmecherie se folosea la scară largă la noi, că nu s-a inventat anul trecut.
Eu nu incerc sa sustin acuma ca cei care pescuiesc pe fundul apei sunt mai prosti...si ca am gasit eu metoda castigatoare
Ma gandeam sa pun pe 1-2 bete zig-uri, si pe alte 2 sa pun boilies cu pop-up sau ceva care sa il scoata cat de cat din namol...de test, sa vad cum merge. Ca idee, in pescuitul de placere, mie imi pare interesant sa te joci cu adancimea la care pui momeala, arome si alte-cele, sa vezi poate-poate nimeresti nivelul la care sta/se plimba "adversarul" in momentul respectiv...mai ales in momentele alea crunte de la amiaza pana seara, cand stai si te uiti cum creste iarba
...si...faptul ca nu se foloseste pe scara larga
la noi nu e chiar un motiv sa zici ca nu prinde peste
pana una-alta, pana acum vreo 10 ani cand youtube nu era asa raspandit, majoritatea covarsitoare a pescarilor amatori puneau porumbul direct pe fiecare din cele 10 carlige, direct in namolul de 20cm, fara vreun pop-up sau alte avioane de monturi, si sustineau ca aia e metoda castigatoare...ca asa se face, si ca alta varianta nu este